Modrić zbunjen na svjedočenju, Mamić izgubio živce: ‘Visi mi deset godina…’ Sudac: ‘Znam ja dobro što vama visi…’

Screenshot: 24sata

Na sudu se danas po prvi puta u ulozi svjedoka našao kapetan hrvatske nogometne vrste i bivši igrač Dinama, Luka Modrić.

Nakon jednomjesečne pauze, nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru, na Županijskom sudu u Osijeku. Podsjetimo, braću Mamić, Vrbanovića i Pernara, tereti se da su Dinamo oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna te državni proračun za 12 milijuna kuna.

Na sudu se danas po prvi puta u ulozi svjedoka našao kapetan hrvatske nogometne vrste i bivši igrač Dinama, Luka Modrić, a u utorak je samo on upisan na listi svjedoka, dakle, samo će se njega ispitivati.

Svjedočenje Modrića počelo je u devet sati, on je odmah potvrdio kako je dio odštete Tottenhama isplaćene Dinamu, otišao i na njegov račun. Modrić je objasnio kako je do isplate došlo temeljem aneksa kojeg je potpisao s Dinamom, a koji mu je nosio pedeset posto od transfera. Naglasio je kako je anekse o podijeli potpisivao od samog početka kada je potpisao svoj prvi ugovor s Dinamom.

“Prešao sam u Tottenham za oko 21 milijun eura, a meni je bio isplaćen dio tog transfera. Do te isplate došlo je temeljem aneksa kojeg sam potpisao s Dinamom, a raspodjela je bila 50:50. O tome sam razgovarao s gospodinom Mamićem”, objasnio je Modrić iz napomenu kako misli da svoj primjerak aneksa nije dobio, za razliku od profesionalnog ugovora koji je dobio.

Nakon toga nastala je dosta zbunjujuća situacija oko aneksa sa starim datumom koji je Modrić potpisao kada je odlazi iz Dinama. Modrić se nije mogao sjetiti zašto postoji razlika između datuma. Tužitelj mu je predočio aneks ugovora od 10. srpnja 2004. godine na što je Modrić kazao: “Da, potpisao sam ga. Mislim da sam ga potpisao kada sam odlazio iz Dinama 2008. godine”.



Upitan je potom kako je moguće da se na aneksu nalazi datum i 2004. godine, a Modrić je pojasnio da je to zbog toga što, kada je odlazio iz Dinama, po ugovoru iz ranijeg aneksa, novac od tranasfera trebao je ići u inozemstvo, ali on je inzistirao da ostane u Hrvatskoj.

Nakon tog Modrićevog objašnjenja Mamić je malo izgubio živce, nervozno je ustao i ponovio kako je Modrić već dva puta odgovorio na pitanje, a tu se uključio i odvjetnik Čedo Prodanović i kazao je kako je svjedok zbunjen.

Mamić je tu zaradio posljednju opomenu suca prije kazne. “Ustanete li još jednom, a da niste dobili riječ, kaznit ću vas novčano. Ometate raspravu, radite nered i zbunjujete svjedoka”, kazao je sudac Mamiću.

Na to je Mamić nastavio s raspravom. “Pa meni visi deset godina zatvora”, uzviknuo je Mamić. Sudac mu je na to poručio: “Dobro ja znam što vama visi, ali to vam ne daje za pravo da se ovako ponašate”.

Modrić je bio suočen i iskazom za USKOK u kojem je kazao da je aneks napravljen u trenutku kada je već igrao za Tottenham. “To nisam nikada rekao”, poručio je Modrić, pa nastavio, “Što se tiče te forme dogovora, ja sam pri tome mislio na naš građanski ugovor koji sam imao zaključen s Mamićem, a koji je regulirao pitanje te raspodjele”, objasnio je Modrić.

Izjavio je i kako primjerak građanskog ugovora s Mamićem nije dobio, a potpisao ga je, kaže, ‘negdje u Sesvetama, u nekom uredu, valjda javnobilježničkom’.

Modrić je novac za Zdravka Mamića, temeljem ugovora, dizao s računa i u poslovnici banke predavao ili sinu Zdravka Mamića ili njegovu bratu.

Upitan je potom zašto novac nije uplaćivao na račun, a odgovorio je da je “Zdravko Mamić tako htio” te da je nakon što je isplatio što je trebao, raskinuo građansku ugovor. Potom mu je tužitelj predočio spomenuti raskid ugovora i Modrić je kazao kako misli da je to taj ugovor.

Kazao je kako je dogovor o raspodjeli 50:50 od transfera dogovorio s Dinamom, točnije sa Zdravkom Mamićem kao predstavnikom kluba i napomenuo je kako je pri odlasku u Tottenham potpisivao “neke ugovore o raskidu ugovora”, kako bi mogao dobiti ispisinicu.

Sutra se, također kao svjedok treba pojaviti i igrač Liverpoola Dejan Lovren, ali u vezi s aneksom ugovora iz 2008. godine te transferom u francuski Lyon.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI