NAJSLAVNIJE ŠPACINE IZJAVE: Dopustite da vas nogometni poeta nasmije posljednji put

youtube

Stanko Poklepović Špaco zauvijek će ostati zapamćen kao vječiti optimist i jedan od najosebujnijih trenera Lijepe naše. Legendarni trener i u porazu je pronalazio dobro pa čak i povod za šalu, a njegove izjave pamte čak i oni koji ne navijaju za Hajduk.

Njemu u čast izdvojili smo nekoliko najslavnijih bisera pokojnog šjora…

Bio je Špaco pravi Dalmatinac, strastven, pogotovo na utakmicama pa se tako na jednom derbiju protiv Dinama posvađao s protivničkom klupom i pritom je koristio mnoge psovke, a naposljetku je ukazao na tuđe greške:

Nije to bilo lijepo od mene, ali puno se toga kaže, pa se nekome zamjeri, a drugome ne. Napisali ste penetraciju i ekstazu, što su medicinski izrazi, a niste kad je Mamić rekao ‘popušite’. A to nije medicinski izraz, ja to shvaćam kao ‘pušite kurac’.”

Samo on bi na ovakav način najavio 1000. utakmicu Hajduka, kojem tada baš i nije najbolje išlo. Špaco je detektirao razloge loše igre:



Budući da novinari uvijek traže krivca, to me ponukalo da i ja pronađem krivca za loše igre u zadnjih par utakmica. U razgovoru s igračima konstatirali smo da sam napravio krivu mješavinu cementa i šljunka u betonu, stavio sam 2 na 1, umjesto 3 na 1. Isto tako, ostali smo bez Jozinovića, pa će nam prosjek past na samo 25 godina, 6 mjeseci i 3 dana, jer ulazi mlađi od njega. Igračima sam rekao da ubuduće kopačke vežu iza, a ne ispred, jer se stvori čvor koji im smeta kod centaršuteva. Milevskome i Baliću pada kosa na oči, pa sam im preporučio da se ošišaju, jer će progledati na oba oka. I za kraj, rekao sam Gotalu i Maglici da uđu u blok protivniku, da se neka lopta odbije, jer samo tako možemo ući u šansu, kroz kombinaciju ništa ne znamo napraviti.

Objasnio je novinarima i priču s “pirjom”:

Evo, zovu me pirja, pa Špaco pirja. Ma ajde u pičku materinu i ti i pirja… Vi ne znate što je pirja, to nije obrana. Postoje razni načini kako pobijediti, pa i bunker. Tako sam ja spominjao pirju, a pirja nije bunker nego ste se vi uvatili pirje pa sad za mnom viču ‘pirja, pirja’.”

Prije tri godine, 2015. ponovo je zasjeo na klupu Hajduka i nije bio ništa manje osebujan:

Osjećam se odlično, i mentalno i fizički. Možda sam star za seks, ali za nogomet nisam.

Prije toga je, 2013. napokon izrekao i definiciju “pirje”, a onda i zakucao “spiralnom impostacijom”, po kojoj je nekoliko splitskih kafića nazvalo piće. Radi se o kavi i decilitru voćnog soka:

Zadnji put kad sam bio tu, aktualna je bila pirja, a novinari nisu imali pojma što je to. Pirja je lijevak: zatvoriš bokove i pustiš da igru vode centarhalfovi, koji onda uđu unutra, u našu pirju, i ostave rupu iza sebe. A može biti i obrnuta pirja, pa i prepolovljena… Što je to spiralna impostacija? To je za popizdit, eto šta je. Igrače na terenu ne stavim u linije, nego spiralno jednog iza drugog, sve kako bi se dobila mogućnost da stignu zatvoriti prostor kad suparnik prođe. Ako se to dobro napravi, kroz spiralu ne može proć ni ptica! E, a nama je prošla.

Nitko postizanje golova nije objašnjavao slikovito kao on Ahmadu Sharbiniju:

Pitam ja Ahmada što je to penetracija, a on me u čudu gleda. Objasnim mu da je to kad penis ulazi u vaginu, a kad sam ga upitao što je to ekstaza pola svlačionice palo je po podu od smijeha. Ja sam trener odgojitelj, govorim im o svemu, pa i o seksu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI