NAJVEĆA NEPRAVDA: Zašto je Čilić u očima mnogih Hrvata antizvijezda, a ne heroj?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nije Marin ništa manje vrijedan od bilo koga zato što je po medijskim ukusima, često i odvratnim, nezanimljiv i dosadan

Svi skupa kao da se ne možemo pomiriti da je Marin Čilić uzoran i veliki sportaš koji ne plijeni atraktivnošću, bahatošću, skandalima i nakaradnim medijskim istupima. Stoga, u društvu u kojem živimo s pretenzijom da postane potpuno bolesno, jer sve što iskače glupošću dobiva na vrijednosti i medijskom prostoru, naš dobar momak Marin Čilić nema šansu dosegnuti vrhove popularnosti.

Uostalom, jedna smo od rijetkih zemalja, rijetkih društava, gdje su političari popularniji i od vrhunskih sportaša i estradnih zvijezda, a ako je sportaš k tome miran i nenametljiv onda u nas lako postaje – antizvijezda.

Da, naš dični, i svaka mu čast vrhunski sportaš Marin Čilić je Hrvatima dosadan, nezanimljiv, usporen, a što je kontraproduktivno nerijetko ga uspoređuju s Goranom Ivaniševićem, verbalnim razbijačem i temperamentnim sportašom koji nije prezao od cirkusa i šala na svoj račun.

Takav nam je bio dobar, što je i shvatljivo. Uostalom, koliko nam je veselja, ajde i patnje, donio. Ali, obožavali smo ga.

Istu takvu ljubav zaslužio je i Čilić, makar bio sušta suprotnost od temperamentnog Gorana. Pa, on nas je toliko puta isto oduševio, kao i Goran naživcirao, ali shvatimo da je on jedan od najboljih u elitnom sportu u kojem su silna ulaganja i žestoka konkurencija.



Svatko ima svoj način života, ponašanja, igre i pomirimo se s time. Nije Marin ništa manje vrijedan od bilo koga zato što je po medijskim ukusima, često i odvratnim, nezanimljiv i dosadan. Marin je jedan od najvećih hrvatskih sportaša kojeg smo ikada imali, stoički je podnosio sve nepravde tijekom svoje karijere, od izmišljenih optužbi za doping, ignoriranja televizijskih medija i stava društva da je dosadan, time i nezanimljiv.

Čilić nikad neće biti bučan i napadan poput Ivaniševića, Borga, McEnroea ili Đokovića, svi su oni tijekom karijere voljeli glumiti ”showmane”. Čilić jednostano nije takav. Ali im je po sportskom umijeću ravan, a po pristojnosti čak i iznad njih.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI