NAPADAČ NA AUTOBUS NOGOMETAŠA DORTMUNDA NIJE ISLAMIST! Bombe je aktivirao Rus i to iz nevjerojatnog razloga

Twitter

Na koncu se njihova sumnja pokazala točnom, za napad ipak nisu krivi islamisti, već je se bombaš odlučio na napad iz znatno nevjerojatnijeg razloga.

Njemačka policija uhitila je muškarca osumnjičenog za bombaški napada na autobus koji je prevozio nogometaše Borussije Dortmund. Ipak, nije riječ o islamističkom teroristu, već je riječ o 28-godišnjem s rusko-njemačkim državljanstvom Sergeju W.

Prema istražiteljima, Sergej je sam osmislio i izveo bombaški napad na autobus koji je igrače prevozio na utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Monaca u Dortmundu. U tom je napadu ozlijeđen i branič Borussije, Marc Bartra i jedan od policajaca koji je bio u pratnju autobusa. Naknadno je otkriveno kako je prava sreća što su ozljeđena samo njih dvojica jer je autobus izbjegao dodatne dvije detonacije.

Njemački istražitelji pronašli su na mjestu zločina i pismo u kojem se navodi kako odgovornost preuzimaju islamistički ekstremisti, ali odmah su naglasili kako misle da je pismo samo tu kako bi ih navelo na krivi trag. Na koncu se njihova sumnja pokazala točnom, za napad ipak nisu krivi islamisti, već je se bombaš odlučio na napad iz znatno nevjerojatnijeg razloga.

Naime, policija tvrdi kako je napad bio financijskog motiva, odnosno, okrivljeni je bombaškim napadom htio srušiti vrijednost dionica Borussije, a istragom je otkriveno kako je preko interneta kupio dionice kluba u vrijednosti 78 tisuća eura.

U policijskom priopćenju koje prenose njemački mediji navodi se kako je Sergej W. optužen za pokušaj ubojstva, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i izazivanje eksplozije. Uhićen je pored grada Tuebbingena u jugozapadnoj pokrajini Baden-Wuerttemberg.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI