‘Napadnuti Grobari u dosluhu s policijom, Hrvati došli zbog jedne stvari’

Što su Hrvati radili na tribinama?

Protekli tjedan obilježio je krvavi sukob navijača Partizana i Crvene zvezde u Srbiji, a sada je otkriven i razlog zbog kojeg su Grobari platili Hrvatima da naprave kaos. Kurir je sada objavio najnoviju teoriju u kojoj stoji da je do jedne od nabrutalnijih navijačkih tučnjava na našim prostorima. došlo zbog sukoba suprotstavljenih frakcija Grobara s policijom.

“Sa sigurnošću možemo utvrditi da su u obračunu napadnuti policijski doušnici od koji neki koriste službenu legitimaciju MUP-a”, stoji u Kuriru.

Osim toga, pišu i kako je krajem ljeta, nakon jedne tučnjave policije i Vandala, jedan od navijača optužen da je policajca gurnuo pod automobil. Na suđenju istom prisustvovao je i vođa te grupe, koji je tom prilikom i uhićen. Kasnije se doznalo da je razlog tome taj što je vlasnik automobila u kojem su slobode lišena dva navijača Partizana.

Dvojica uhićenih tada su kod sebe imala policijske značke, pištolj i drogu, a s obzirom na to da uhićeni vođa nije pristao na suradnju s policijom, zadržan je u zatvoru. Protiv njega je pokrenut proces, a druga dvojica su puštena na slobodu. Uslijed toga je došlo do navijačkog obračuna.

“Htjeli su Grobare, koji surađuju s policijom, naučiti pameti naučiti. Željeli su im pokazati što znači ponos i koliko koštaju neispoštivani dogovori. Samo Bog zna kako im je ovo pošlo za rukom, ali više nijedan navijač neće biti ucjenjivan zatvorom za neposluh. Više se neće usuditi spletkatiri, a da ne trpe posljedice”, kazao je neimenovani izvor za Kurir.



Što su Hrvati radili na tribinama?

Isti neimenovani izbor ističe da ne zna kako su Hrvati došli na tribine, ni jesu li bili plaćeni da nekog štite, a moguće je i da su kolateralna šteta. Grobari su Hrvatima odlučili platiti jer je lakše dati nekoliko tisuća eura nego otkriti svoje lice i suočiti se s mogućnom osvetom protivnika.

Kurir je objasnio i zašto su navijači bili goli do pasa. Navodno im je tako laše potući se, ipak, što se tiće onih koji su na kraju bili skroz goli, tu se radi o činu sramoćenja.

“Iako mnogi misle da su gole navijače natjerali da se skinu, to nije slučaj kod svih. Dio njih se skinuo do pasa namjerno, iz praktičnih razloga. Znali su da idu u gužvu i da ih netko može povući za jakne ili druge odjevne predmete. Uz to, bolje su se prepoznavali u gomili”, zaključio je izvor.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI