NASTAVAK KLASNIĆEVE ŽIVOTNE DRAME: Zabrinuo porukom: ‘Nitko iz obitelji više mi ne može pomoći’

youtube

Liječnika pogreška skupo ga je koštala

Ivan Klasnić dobio je najteže bitke, one za svoj život, ali sada kreće ona pravna s liječnikom, kojeg slavni hrvatski napadač tužio zbog pogrešaka pri tretmanu bolesti bubrega, koje su ga dovele u kritično stanje.

Zdravstveni problemi pojavili su se 2002. godine, ali tada nije dobio tretman kakvog je trebao. Tri godine kasnije, u studenom 2005. godine, njegovi bubrezi bili u sve gore i dijagnozna je bila loša. Godinu dana kasnije, bubrezi su otkazali i transplatacija je bila neizbježna. Do današnjeg dana imao je tri.

Ona posljednja, obavljena 2017. godine, trenutno daje rezultate, ali pitanje je koliko dugo.

Samo zvijezde imaju odgovor na to pitanje”, kazao je njemačkim novinarima 38-godišnji Klasnić, a onda im otkrio i strašnu istinu u slučaju otkazivanja tog, trenutnog, bubrega:

Nitko mi iz obitelji više ne može pomoći.”



Podsjećamo, bivši Vatreni prvo je dobio novi organ od majke, ali njegovo ga je tijelo odbacilo da bi kasnije prihvatilo onaj očev. U rujnu 2016. godine i taj je bubreg otkazao, a treća transplatacija obavljena je 2017. godine u zagrebačkoj bolnici Merkur. Već tada znalo se da će njegovo tijelo teško prihvatiti bubreg od nekog od članova obitelji zbog nastalih antitijela.

Upravo tu izjavu, Nijemci su shvatili posebno zabrinjavajućom jer u njihovoj državi situacija s donorima organa nikada nije bila gora. Naime, njih je 10 na milijun stanovnika.

Liječnik Werdera Götz Dimanski i pripravnica Manju Guha u prvostupanjskom postupku proglašeni su krivima i moraju platiti 100 tisuća eura, a uz to su prisiljeni snositi i sve troškove Klasnićevog liječenja.

Sada slijedi konačna odluka, koju treba donijeti Viši regionalni sud u Bremenu, a prema njemačkim medijima sudac je predložio nagodbu s iznosom oko tri milijuna eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI