NAZADAK U KARIJERI ILI…? Talentirani vratar Dinama naglo poslan u filijalu, Petev kaže: ‘To je najpametnije’!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Momak je na početku sezone predstavljen kao budućnost Dinama, kao novi čuvar mreže na duge staze, čovjek je dijelio autograme, davao je intervjue, izbacio je s vrata puno iskusnijeg Ježinu...

Trener Dinama, Ivajlo Petev komentirao je na početku priprema u Rovinju promjene u igračkom kadru. Nije ih bilo previše, tek dvije, ali jedna je posebno iznenadila. Na popisu se nalaze 24 nogometaša, a dvije su novosti. Prva je da je u momčad uključen Filip Mihaljević iz Dinama 2, a druga je odlazak perspektivnog mladog vratara Adriana Šempera na posudbu u Lokomotivu i vraćanje 29-godišnjeg vratara Danijela Zagorca u Dinamo.

“Mislim da smo dobro napravili. Pametna je odluka što će Šemper braniti za Lokomotivu, bitno je da stalno brani”, objasnio je odluku Petev.

“Nema nekoliko reprezentativaca koji će nam se priključiti kasnije, poveli smo 24 igrača u Rovinj. Kod Božića koji je ostao u Zagrebu problem s mišićem traje zapravo već godinama i treba se izliječiti do kraja. Ozljeda nije mala, premlad je i nećemo riskirati da ga izgubimo na duži period. Tu je zato mladi Mihaljević koji je došao iz naše B momčadi. Imamo puno mladih igrača s velikim potencijalom, vidjet ćemo kako će ići pripreme”, objasnio je usput i zašto je priključio Mihaljevića.

No, veliki upitnik nadvio se nad glavama mnogih kada je u pitanju prelazak Šempera u Lokomotivu. Momak je na početku sezone predstavljen kao budućnost Dinama, kao novi čuvar mreže na duge staze, čovjek je dijelio autograme, davao je intervjue, izbacio je s vrata puno iskusnijeg Ježinu, a na kraju je dobio priliku u svega desetak utakmica. Šemper je mladi vratar, tek mu je 18 godina i tek treba uhvatiti kontinuitet kako bi uopće razvio osjećaj za igru u najvišem rangu hrvatskog nogometa, složit će se svatko da deset utakmica nije puno. Pogledajte samo slučaj s mladim Donnarummom iz Milana, uveo ga je prošle sezone Mihajlović kada je još bio trener ‘rossonera’, a mladić se praktično nije skinuo s vrata momčadi koja ponovo žari i pali talijanskom ligom. I da, Donnarumma je stao na vrata sa 16 godina, a sada mu je tek 17!

Svatko tko je temeljito pratio razvoj Šempera u proteklih godinu dana mogao je vidjeti da je riječ o izvanserijskom vrataru kojeg jednostavno treba gurnuti u vatru i dati mu priliku da brani pa čak i na uštrb kojeg ‘glupog’ gola. Šemper je to malo vremena što je proveo na vratima Dinama imao nesreću da je igrao baš kada je momčad upala u ‘crnu rupu’ s formom. Prvo je Kranjčar dva mjeseca tražio taktiku i formaciju, a na kraju nije našao ni jedno ni drugo. Potom je Petev došao sa svojim idejama i ekspresno je odstranio Šempera iz momčadi. Dobro, Livaković se pokazao odličnim rješenjem, ali realno, Šemper nije dobio priliku igrati u osvježenom Dinamu.



Na svu sreću, Adrian je poslan u satelitski klub Dinama, Lokomotivu, koja je ipak koliko toliko konkurentna u HNL-u (osim kada igra protiv Dinama), a igrat će uglavnom s nogometašima Dinama koji su tamo na posudbi, odnosno, s dečkima koje već poznaje. Naravno, Šemper je tamo na posudbi i Dinamo ga može povući kada god želi, a Lokomotivi se mora priznati da zna raditi s mladim nogometašima. Stoga, nadamo se da Šemperov nastavak karijere u Lokomotivi neće biti nazadak već napredak u karijeri, ali ne možemo se oteti dojmu da su brojni perspektivni mladići nazadovali baš onda kada ih se krenulo prosljeđivati u filijalu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI