Ne možemo vjerovati što smo vidjeli na utakmici Hrvatske i Grčke, a nećete ni vi!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ne smije se zanemariti nova krvna slika naše reprezentacija, a za nju je valjda zaslužan naš novi izbornik Zlatko Dalić

Nije to bila rapsodija, da se klonimo velikih riječi, ali na maksimirskom travnjaku bio je urnebes u režiji hrvatskih nogometaša. Uvjerljiva 4-1 (3-1) pobjeda protiv Grčka u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija može razgaliti navijačku dušu, kako da ne. Istina, da Hrvatska nije primila glupi zgoditak bilo bi još bolje, no ne smijemo biti pretenciozni. I Grci su griješili poput djece i početnika, ako smo mi imali jednog nespretnjakovića poput Lovrena onda su ih Grci imali nekoliko, točnije četiri.

Ipak, kolikogod Grci griješili i Hrvati zabijali golove ne smije se zanemariti nova krvna slika naše reprezentacija, a za nju je valjda zaslužan naš novi izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska je u ovoj utakmici djelovala i konkretno i ubojito i borbeno i rastrčano, zapravo ne možemo vjerovati da je velika većina ovih igrača sudjelovala u onim raspadima tijekom posljednjeg dijela kvalifikacija u skupini.

Lopta se na suparničkoj polovici dodaje isprve, braniči jurišaju, vezni kreiraju, Modrić ubija, napadači zabijaju, odigravaju se dupli passovi, lopte se daju u prostor sve kako bi ih igrač pokupio u punoj brzini.

Dugo, dugo Hrvatska tako nije igrala. I jasno, kad k tome pritisne jako, kao u ovoj utakmici, naravno da suparnik mora griješiti. Uostalom, svaki gol je plod nečije greške, kad nitko je bi griješio onda pogodaka u nogometu nikad ne bi bilo. Grci su griješili iz najjednostavnijeg razloga. Jer, u prvoj utakmici su se pitali samo Hrvati.



Uzvrat u nedjelju je smije biti shvaćen kao formalnost. Tako nešto si igrači ne smiju dozvoliti, a da tako razmišljaju bitan je izbornik koji mora još više stegnuti igrače. Da im ne bi na um pale neke opuštajuće gluposti. Jer, prevelik je ulog u pitanju.

U onih nekoliko izleta do vratara Subašića dalo se vidjeti da su Grci opasni. Napose u prekidima. A nije da ne znaju pripraviti akciju. Kompromitirati ovakvu lijepu partiju i toliku prednost graničilo bi s ludošću.

Konačno smo dočekali efikasnu Hrvatsku i to nas mora veseliti. Dočekali smo i pun stadion, na sve to smo već pomalo i zaboravili.

Što drugo reći nego da je tako dobro posjetiti se kako može igrati Hrvatska.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI