NEOČEKIVAN START ‘KAUBOJA’ NA SP-u: Pobjeda protiv Saudijaca uz oscilacije i mučenje

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bila je to neatraktivna utakmica u kojoj su se naši rukometaši dugo mučili, bili skloni oscilacijama i tek pred kraj dvoboja su uspjeli pripraviti pristojnu prednost i spriječiti ambicije simpatične i neloše momčadi koju vodi naš Nenad Kljaić.

Uz određene poteškoće na startu svjetske smotre hrvatska rukometna reprezentacjia pobijedila je Saudijsku Arabiju 28-23 (12-11). Bila je to neatraktivna utakmica u kojoj su se naši rukometaši dugo mučili, bili skloni oscilacijama i tek pred kraj dvoboja su uspjeli pripraviti pristojnu prednost i spriječiti ambicije simpatične i neloše momčadi koju vodi naš Nenad Kljaić. Dojam? Ispod osrednjeg! Najbolji u našim redovima bili su Duvnjak, Mihić i Štrlek. U subotu u 20.45 Hrvatska igra drugu utakmicu u skupini, protiv Mađarske u 20.45.

Utakmica je pomalo čudno počela, prvi gol je pao tek nakon četiri i pol minute, a onda je u desetak sekundi Hrvatska pogocima Duvnjaka i Štrleka stigla do 2-0. Potom je na krilima kapetana, raspoloženog Duvnjaka prednost Hrvata rasla…

Bila je i 5-1, ali sredinom prvog dijela vidjelo se da igrači Saudijske Arabije ne odustaju, pa su uspjeli smanjiti minus na samo dva pogotka (8-6) i imali napad za približavanje Hrvatskoj na samo gol razlike. Šteta, Hrvatska je dobro otvorila utakmicu i onda naglo posustala. Saudijska Arabija je došla na 7-8. Momčad koju trenera naše Nenad Kljaića zakuhala je utakmicu, Hrvatska je imala samo gol prednosti i djelovala je veoma nervozno.

Ni ta prednost Hrvata nije dugo trajala, u 25. minuti bilo je 10-10. Imala je Saudijska Arabija i prigodu iz sedmerca i povesti, srećom vratar Ivić je obranio najstrožu kaznu. Izbornik Babić pozvao je minutu odmora. Ni to nije pomoglo, Saudijska Arabija je i povela 11-10. U zadnjoj minuti prvoga dijela Hrvatska je uspjela zabiti dva, a ne primiti pogodak i na odmor se otišlo s kakvom-takvom 12-11 prednošću. Koja nije jamčila miran nastavak.

I sve je bilo isto kao na početku utakmice. Na početku drugog dijela Hrvatska je najprije napravila 3-0 seriju i potom omogućila Saudijskoj Arabiji da napravi isto. Ipak, nije se Hrvatska dala smesti, pojačala je, zapravo promijenila obranu, sa 6-0 krenula je na 5-1 i odmah su se vidjeli rezultati. Suparnik više nije redovito zabijao. I odoše Hrvati na finih 20-14…



Baš kad su svi pomislili da je Hrvatska otklonila sve opasnost evo opet niza grešaka i brzopletosti u napadu i Kljaićevi rukometaši opet su zabijali u seriji.

Pa je Hrvatska s teškom mukom održavala koliko-toliko pristojnu prednost od tri do četiri gola, najviše zaslugom Duvnjaka i Mihića. Što je utakmica bila bliže kraju to je spašnjavao zanos Saudijske Arabije…

Neupitna je bila individualna kvaliteta hrvatskih igrača, no u igrinaše reprezentacije nije se primjetila neophodna uigranost. Naposljetku, izborena je vrijedna pobjeda na startu i Babićevi izabranici u subotu igraju protiv Mađarske u 20.45.
U prvom susretu 1. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu rukometaša, u kojoj se natječe i Hrvatska, Njemačka je u Rouenu svladala Mađarsku sa 27-23 (16-11), potom je Čile svladao Bjelorusiju sa 32-28 (14-14).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI