NEOČEKIVANA ŠAMARČINA UEFA-i! Evo kako je moćni i bogati PSG uspio pobijediti sistem

Francuski nogometni prvak Paris St Germain dobio je pravnu bitku protiv Europske nogometne federacije (UEFA), nakon što je europska kuća nogometa pokušala otvoriti istragu oko transfera, plaća i sponzorskih ugovora tog francuskog kluba.

Arbitražni sportski sud (CAS) uvažio je žalbu pariškog kluba na pokušaj UEFA-e da otvori novu istragu koju je prethodno okončala.

CAS je u obrazloženju svoje odluke naveo kako je “UEFA-i trebalo previše vremena da preispita svoju odluku iz 2017. da PSG nije kriv za kršenje pravila financijskog fair-playa”.

Presuda u korist PSG-a je odvojena od UEFA-ine istrage o financijama francuskog prvaka u sezoni 2017/18. kada su dovedeni Neymar i Kylian Mbappe.

Financijski fair-play (FFP) je zamišljen kao skup pravila, koja bi trebala osigurati da europski nogometni klubovi ne troše više od onog što zarađuju, a sve u cilju dugoročne stabilnosti i održivosti kluba.



PSG je od 2011. u rukama katarskog konzorcija koji se sumnjiči da je koristio ‘prenapuhane’ sponzorske ugovore katarskih naftnih kompanija kako bi se uvela ravnoteža u račune i tako ispunila UEFA-ina pravila.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI