NEPRAVDA: Dario Šarić nije izabran za rookieja godine, nagrada pripala Brogdonu

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dario Šarić dvaput je ove sezone osvajao nagradu za najboljeg novaka mjeseca, dok Brogdonu to nije uspjelo niti jednom.

Uprkos predviđanjima, i nadanjima, mnogih stručnjaka i laika Dario Šarić nije dobio nagradu Rookie of the Year. Naime, iako je naš košarkaški reprezntativac imao najbolji učinak od trojice nominiranih debitanata u NBA ligi nagrada je pripala Malcolmu Brogdonu iz Milwaukee Bucksa. Treći nominirani bio je Šarićev suigrač iz Philadelphia 76ersa Joel Embiid. Debitanta godine biralo je 125 američkih novinara.

Ipak i sama nominacija je veliko priznanje za 23-godišnjeg Šibenčana, a treba uzeti u obzir i da je Šarić sezonu igrao u obećavajućim, ali još „zelenim“ Sixersima, dok je Brogdon član i više nego solidnih Bucksa. Također Šarića može utješiti to što je uvršten u idealnu Rookie petorku sezone.

Šarić je ove sezone u dresu Sixersa odigrao 81 utakmicu uz prosjek od 12,8 koševa, 6,3 skokova i 2,2 asistencije. Šibenčanin je 14 puta ubacio 20 i više koševa, imao je 10 ”double-doublea”, a najefikasniji je bio protiv Chicago Bullsa kojima je zabio 32 koša.

S druge strane Brogdon je u 75 utakmica imao prosjek od 10,2 koša, 4,2 asistencije i 2,8 skokova. Uz to Dario Šarić dvaput je ove sezone osvajao nagradu za najboljeg novaka mjeseca, dok Brogdonu to nije uspjelo niti jednom.

Unatoč Darijevom porazu“, brojni košarkaški velikani kao što su Shaquille O’Neal i Charles Barkley hvalili su igru Šarića i smatrali da je on logičan za rookieja godine. I mnogi „obični“ Amerikanci su šokirani da nagradu nije dobio Šarić što je vidljivo u tisućama komentara na društvenim mrežama.



Počast Šariću odao je i Nike, sportski gigant koji ovom uspješnom mladom košarkašu daje podršku već godinama. Uoči dodjele nagrada, Nike je organizirao veliko snimanje sa Šarićem kako bi ovjekovječio ovaj poseban trenutak u njegovoj karijeri.

”Iznimna mi je čast što sam bio nominiran za ovu titulu u tako snažnoj konkurenciji. Moj trud i rad kontinuirani su – napredovao sam od svog dolaska u ligu, ali me i dalje čeka puno posla. Naporna sezona je iza mene, a ova nominacija pokazatelj je da se trud i rad isplate. Posebno zahvaljujem i Nikeu koja mi već godinama pruža podršku i pruža vrhunsku opremu u kojoj je svaki trening užitak”, izjavio je Šarić i nadodao: ”Sada se treba okrenuti pripremama za Eurobasket kako bi i s reprezentacijom ostvarili što bolje rezultate.”

Na kraju spomenimo da je posljednji Europljanin koji je dobio nagradu Rookie of the Year bio Pau Gasol davne 2002. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI