Nešto smo naučili na utakmici s Islandom! Ovo nas može dosta zabrinuti!

foto: hns

Nismo u polupričuvnoj momčadi dobili lekciju od sjajnih Islanđana, a nije da nismo mogli. Dugo nas je spašavao usredotočeni vratar Lovre Kalinić. Na koncu, stigosmo nadomak pobjede centarforskim golom Milana Badelja, no naša igra i dalje je bila jalova, usporena i manje opasna.

Stalni juriši entuzijastičnih Islanđana prvo su im dali jedanaesterac nakon Lovrenove ruke, bilo je to, ruku na srce, zasluženo izjednačenje našeg suparnika. Koji je potom krenuo po pobjedu i prolaz!

U tom trenutku Nigerija i Argentina su bili na 1-1 rezultatu, petnaestak minuta prije kraja sigurnoj Hrvatskoj u drugom krugu trebala se pridružiti Nigerija. Island je pritom napadao kao da mu je to zadnje u životu…

Ono što smo znali, a još kao da uvijek ne vjerujemo u to jest činjenica da je Island sjajan kolektiv. Uostalom, ne može biti slučajno što je u kvalifikacijama bio i ispred Hrvatske. Em što je dobar, em što nam očito ne odgovara.

Ova Dalićeva sklepana momčad da bi se dobri dio glavnih igrača odmorio nije se mogla oduprijeti upornim Islanđanina, to nas može, ali i ne mora brinuti. Zašto to kažemo? Zato, jer generalnu ocjenu nastupa Hrvatske na svjetskoj smotri možemo dati tek na kraju.



Bude li Hrvatska u osmini finala riješila Dansku ovo će ispasti sjajan posao, ne prođe li evo kritika, ispasti će da je smotanost i nedorečenost protiv Island bila prijelomna točka.

U 87. minuti Argentina je zabila za 2-1 protiv Nigerije, tako osigurala dvoboj osmine finala protiv Francuske. Tu je konačno splasnuo i islandski entuzijazam i zanos. Taman da se Islandu uzme lopta i u vatru pošalje Perišića koji tuče za 2-1.

Stiglo se tako do pobjede u jednoj osrednje odigarnoj utakmici što ipak svjedoči o potencijalu hrvatske momčadi. Devet bodova iz tri utakmice, izgleda nestvarno, ali ne može biti slučajno.

Neka pobjeđujemo, makar i u nebitnim utakmicama. Danska, čekaj nas, imamo nešto i za vas!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI