NESUPJEŠNO POKUŠALI SAKRITI SRAMOTU! Rukometaše će u Splitu dočekati ruglo

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Spaladium Arena u Splitu izgleda kao da će se urušiti svakog časa

Unutrašnjost Spaladium Arene u Splitu zaista je besprijekorna i organizatori su se svojski potrudili da ona zablista za rukometni Euro 2018. godine. Kako izgleda dvorana, uvjerili smo se na “generalki prije Srba”, kada je Hrvatska igrala protiv Crne Gore, a ono na što Arena liči izvana potpuno je druga priča.

Iako su ruglo, nedovršeno od Svjetskog prvenstva 2009. godine, pokušali sakriti ceradama, jak vjetar i kiša otkrili su istinu. Sramotno izdanje dvorane u kojoj će se igrati prestižno natjecanje, a koje će dočekati igrače i navijače.

Za Spaladium Arenu u planu su bile velike stvari, pored je trebao biti neboder, poslovna zgrada s hotelom i šoping-centrom veličine Jokera i velika garaža, ništa od toga nije realizirano, a sada ćemo u svijet poslati sramotnu sliku hrvatske stvarnosti. Iz zidova i dalje vire željezne šipke, a između Arene i improviziranog parkinga je napušteno gradilište.

Radi se o 90.000 četvornih metara s građevinskom dozvolom, koja zjape sablasno prazna. Trenutni upravitelj Spaladium Arene, Renco Posinković, kazao je kako vidi da novi gradonačelnik pokazuje želju da se projekt nastavi i napominje da su tri tvrtke bile u igri, ali novac im više nije bio dostupan i sada sve stoji.

Inače, Posinković je nasljedio američku tvrrtku, koja se, kako kaže, “nije snašla u balkanskim uvjetima”. Govori on i kako sve funkcionira iako su u stečaju, te da je Spaladium Arena u pogonu 200 dana u godini.



Spaladium Arena nije vezana za gradski proračun već funkcionira kao privatna tvrtka. Prema javno-privatnom partnerstvu i grad i država trebali su davati po milijun i pol kuna, a Arena 550.000 PDV-a bankama i nešto bi ostalo, objasnio je Posinković za Večernji.

Inače, Spaladium Arenu, u jednu ruku, spašava “vojni sajam” s najvećim kupcima vojne opreme, kakvog imaju još samo Pariz i Kuvajt.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI