NEZAPAMĆENA DRAMA NA SP-u: Hrvatska prokockala sedmerac u zadnjoj sekundi, Norvežani slavili u produžecima

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U silno izjednačenoj borbi Hrvatska je imala veliku prigodu, kod rezultata 22-22 u posljednjoj sekundi nije iskoristio udarac sa sedam metara.

Bila je to velika reklama rukometa u kojoj Hrvatska nažalost nije izašla kao pobjednik. U polufinalnom dvoboju svjetske smotre Norveška je pobijedila Hrvatsku sa 28-25 (22-22, 12-10). U silno izjednačenoj borbi Hrvatska je imala veliku prigodu, kod rezultata 22-22 u posljednjoj sekundi nije iskoristio udarac sa sedam metara. Potom hrvatske uslijedio je potom u produžecima.

Prvi gol Norvežani su postigli tek nakon osam minuta, Hrvati su do tada zabili dva. Zaista, bila je odlična obrana naših momaka koji su Norvežane, znano po sjajnim počecima utakmice, limitirali na jedna pogodak u prvih deset minuta. Hrvatska je već vodila 4-1. Sjajno otvaranje.

Naravno, Norvežani nisu klekli unatoč početnim posrtajima. Prevelika su momčad, to su dokazali na ovome natjecanju. U 15. minuti Hrvatska je imala samo gol prednosti (6-5). Potom, ni to…

Uslijedlo je izjednačenje, potom i vodstvo Norveške. Utakmica se “zakuhala”, Norvežani imaju izvrstan protuudar. Precizan i učinkovit.

Vratar Pešić spasio nas je obranjenim sedmercom, bila je to norveška prigoda da odmaknu na tri pogotka razlike. Poslije se i to dogodilo. Hrvatska momčad je zapala u krizu.



Na odmor se otišlo s vodstvo 12-10 Norveške. Koliko su Hrvati odigrali dobrih prvih desetak minuta toliko su praktički nestali u sljedećem razdoblju…

Hrvatska je s4erijom 2-0 u prvih tri minute nastavka izjednačila – 12-12.

Norvežanisu se ipak pribrali, opet poveli s dva gola, pobjegli bi i dalje da nam nije Pešić probranio. Baš je on omogućio povratak Hrvatske u vodstvo, 16-15 u 40. minuti. Mamić je u napadu preuzeo odgovornost. Sjajna utakmica, sjajni dosezi s jedne i druge strane.

Nažalost, kad je Hrvatska mogla povesti s dva razlike Horvat je promašio sa sedam metara. Norvežani su uzvratili promašajem Sagosena iz sedmerca, nervoza je činila svoje…

U zadnjih deset minuta ušlo se s 18-18 egalom. Ali, pet minuta poslije Hrvatska je vodila s 22-20, a što je Pešić obranio, to je bilo divno. Za hrvatske navijače, naravano.

Urnebesna završnica nije bila sretna za Hrvatsku. Pri 22-22 Horvatu je norveški vratar obranio sedmerac.

I onda sve ispočetka, u produžecima, povela Hrvatska s dva gola, pa Norveška izjednačila, Bila je to borba titana. Onda je u drugom produžetku Norveška povela… Imala je dva pogotka s ulaskom u zadnju minutu, sve je bilo odlučeno.

Hrvatska je svoju šansu propustila prije, u zadnjoj sekundi regularnog tijeka…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI