NOVE GNJUSNE PROVOKACIJE DELIJA: Opet veličali krvoloka Mladića

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srpski navijači još jednom su veličali ratnog zločinca

Navijači Crvene zvezde ponovo su veličali ratnog zločinca Ratka Mladića, ovog puta na Marakani tijekom utakmice s Kolnom. Inače, Mladić je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici.

Delije su napunile cijelu sjevernu tribinu, te su preko nje rasprostrle zastave na dva štapa na kojima su bile nacrtane šajkače, srpske vojne kape. Tijekom rata u BiH to je bio dio službene uniforme srpske vojske, a nosio ih je i Mladić.

Da stvar bude još gora, na jednom od ulaza na sjevernu tribinu iscrtan je i mural na kojem Mladić salutira baš s tom kapom na glavi. Ispod Mladićevih kapa na tribini, razbijen je i transparent s tekstom jedne od navijačih pjesama: “Napred mladići, kucnuo je čas, severna armija uvek je uz vas.”.

Delije su ovako ponovo pokušale ispati pametne, pa su slali dvosmislene poruke bez da su izričito spomenule Mladića. Ista stvar se dogodila i na utakmici s BATE-om, a sve kako bi se spasili UEFA-ine kazne, a svejedno iskazali poštovanje krvoloku.

Ipak, stvari su izmakle kontroli pa su protiv Kolna u jednom trenutku otvoreno skandirali “Ratko Mladić”.



Inače, Kolnovi navijači su Marakanu pretvorili u “ratnu zonu”, nekoliko ljudi je ozlijeđeno, među njima i dijete, a jedan navijač je i preminuo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI