NOVI DETALJI NAPADA NA SRBE U SPLITU! Igrače Crvene zvezde nisu napala samo trojica huligana!

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad još jednim osumnjičenikom za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu prošle subote. Splitska policija priopćila je kako je 21-godišnji muškarac zadržan u pritvoru zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela iz mržnje.

“U odnosu na nastavak kriminalističkog istraživanja događaja od 9. veljače 2019. godine u Splitu na Obali Hrvatskog narodnog preporoda, jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad još jednom osobom, 21-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak, zajednički i prema prethodnom dogovoru s dva 25-godišnjaka i 23-godišnjakom, koji su ranije kriminalistički obrađeni i kazneno prijavljeni, 9. veljače sudjelovao u fizičkom napadu na tri strana državljanina, igrača vaterpolskog kluba.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku zbog postojanja osnovane sumnje da je 9. veljače 2019. godine iz mržnje počinio kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju i razbojništva”, stoji u priopćenju.

Izgred se dogodio na Rivi u subotu oko 13 i 30 sati dok su trojica vaterpolista sjedila u jednom kafiću. Iznenada su ih, navodno iziritirani grbom Crvene zvezde na majici jednog od sportaša, napala petorica nepoznatih mladića metalnom šipkom i nožem. Dvojica su uspjela pobjeći u hotel, a treći vaterpolist (29) spasio se od napadača skokom u more i lakše je ozlijeđen. Napadnuti sportaši naposljetku su odustali od utakmice s domaćim Mornarom te su se vratili u Beograd.



Policija je brzo uhitila trojicu izgrednika. Dvojici je određen jednomjesečni zatvor, a treći je pušten da se brani sa slobode.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI