OBRAT: U tučnjavi na Partizanovom stadionu sudjelovali Splićani, jedan je ranjen nožem u leđa i liječnici se bore za njegov život!

screenshot

Da je bilo Hrvata na stadionu Partizana, potvrđuje i video zapis srpskog dnevnika Blic

Splićanin Ante Firić (26) teško je ozlijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde, piše Slobodna Dalmacija.

Firić je, kako prenose srbijanski mediji, hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) te je životno ugrožen nakon što je u huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu.

Firić, međutim, nije bio jedini Splićanin koji je sudjelovao u krvavom frakcijskom obračunu navijača Partizana. “Slobodna” doznaje kako su se s njim u Beogradu po istome poslu našli i još neki sugrađani, a među njima i hrvatskoj javnosti dobro poznati Damir Tovarović koji je u sukobu na južnoj tribini Partizanova stadiona također zadobio teške ozljede.

“Splićani su u Beograd došli na poziv kolega iz beogradskoga podzemlja koji pokušavaju vratiti prevlast na tribini koja okuplja najžešće Partizanove ultrase. Zanimljivo je pri tome da ni Firić ni Tovarović, kao ni ostali Splićani koji su sudjelovali u akciji ‘stadion’, nisu dio hrvatske navijačke scene, niti ih se moglo vidjeti uokolo hrvatskih nogometnih stadiona.

Ante Firić u medije je prvi put dospio nakon što je završio u istražnom zatvoru pod optužbom da je bio dio grupe koja je po narudžbi pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu, dok je Damir Tovarović u novinama uglavnom boravio na sportskim stranicama kao državni prvak u borilačkim sportovima”, piše Slobodna Dalmacija.



Da je bilo Hrvata na stadionu Partizana, potvrđuje i video zapis srpskog dnevnika Blic.

Sudeći prema snimci koju je objavio Blic, a može se vidjeti na vremenskoj crti nakon minute i 15 sekundi, jedan od huligana na pitanje odgovara da je iz Splita.

Na ponovljeno pitanje, jer očito nije bilo moguće vjerovati da se to dogodilo, ponavlja da je iz Splita. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI