ODVRATNO! RANIERIJA IZDALI NJEGOVI MEZIMCI: Napravio je od njih zvijezde, a evo kako su mu zabili nož u leđa

Facebook: Leicester City Football Club (Official)

Napravio je ono što rijetko kome uspije, pretvorio je već izgrađene i zrele igrače u najtraženiju robu na nogometnom tržištu, a oni su mu to vratili na najgori, pa evo opet i najodvratniji, mogući način.

Kako drugačije nazvati ovakvu situaciju nego – odvratnom! Smjena Claudija Ranierija podigla je nogometni svijet na noge, kolege treneri, brojni igrači i navijaču ustali su i podigli glas nakon što je uprava Leicestera donijela sramotnu odluku o smijeni Talijana. Čovjek je Leicester stavio na kartu svijeta, kreirao je senzaciju kakvu Premiership ne pamti, mjesecima se o njemu pisalo kao o velemajstoru koji je od ispodprosječnog kluba napravio stroj pred kojim strepe velikani.

Progurao je Leicester u nogometnu elitu Lige prvaka i ono najvažnije od postojećeg igračkog kadra napravio je megazvijezde. Napravio je ono što rijetko kome uspije, pretvorio je već izgrađene i zrele igrače u najtraženiju robu na nogometnom tržištu, a oni su mu to vratili na najgori, pa evo opet i najodvratniji, mogući način. Naime, britanski mediji pišu kako su nogometaši Leicestera mjesecima radili iza leđa Ranijeriju i kovali plan s upravom kluba o njegovoj smjeni.

Riječ je, za sada, o četvorici nogometaša i to četvorici ponajboljih nogometaša u klubu koji bi vjerojatno igrali po niželigašima da nije bilo Ranijerija. Vratar Kasper Schmeichel, krilni igrač Marc Albrighton, stoper Wes Morgan i ono što najviše šokira, napadač Jamie Vardy, hladnokrvno su zabili nož u leđa čovjeku koji im je pružio status legendi. Četvorica nogometaša navodno je sastančila s upravom dan prije utakmice sa Sevillom u Ligi prvaka i navodno su tražili smjenu trenera.

Na koncu im se želja i ostvarila, Ranieri je, na sveopće čuđenje svih na Otoku pa i šire, dobio otkaz nedugo nakon povoljnog rezultata u Sevilli gdje je Leicester izgubio s 2:1.

No, to nije sve. “The Sun” tvrdi kako su se zvijezde Leicestera do sada već četiri puta sastajale s upravom kluba i kovale plan kako smijeniti Talijana. Prvi takav sastanak održan je još u prosincu s direktorom Johnom Rudkinom, a pritisak se nastavio nakon poraza od Hull Cityja.



Za kraj ćemo naglasiti jednu činjenicu, vrlo važnu činjenicu. Osim što su mu čelnici kluba trebali dati doživotni ugovor, podići spomeni, nazvati stadion po njemu, zaboravili su na još jednu vrlo važnu stvar. Naime, Ranieri je još na kraju prošle sezone i početkom ove sezone izjavio kako je nemoguće da Leicester ponovi uspjeh i obrani titulu, a naglasio je kako im ove sezone slijedi borba za sredinu tablice. Tada mu nitko živ nije prigovarao, a čovjek je postavio realne ciljeve i uz to progurao Leicester do osmine finala Lige prvaka s dobrim šansama da se plasiraju u četvrtzavršnicu natjecanja (treba im samo 1:0 kod kuće).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI