OŠTRA OSUDA NAPADA NA JANICU: ‘Kukavice, napali ste ženu zbog koje je hrvatska himna svirala diljem svijeta’

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Zahvaljujući njezinim pobjedama hrvatska se himna puno puta svirala u svijetu, a hrvatska se zastava vijorila na najvišem jarbolu i zbog toga zaslužuje naše poštovanje", stoji u pismu.

Brojne su reakcije na subotnji napad koji se dogodio u Supetru na Braču, a u kojem je skupina muškaraca državnoj tajnici za sport i najtrofejnijoj hrvatskoj olimpijki Janici Kostelić uputila niz sramotnih uvreda optužujući ju da je sklopila pakt sa čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza i za neprovođenje Zakona o sportu, a napadače je oštro osudio i Hrvatski olimpijski odbor.

Reakciju HOO-a prenosimo u cijelosti:

“Ponašanje skupine muškaraca koja je na Braču dočekala i vrijeđala Janicu Kostelić, državnu tajnicu za sport, sramotno je i neprihvatljivo u civiliziranom društvu. Janica je najtrofejnija hrvatska sportašica svih vremena. Zahvaljujući njezinim pobjedama hrvatska se himna puno puta svirala u svijetu, a hrvatska se zastava vijorila na najvišem jarbolu i zbog toga zaslužuje naše poštovanje. No, prije svega zaslužuje poštovanje kao žena i kao takva ne smije biti meta ovakvih divljačkih ispada. Kukavičko ponašanje kakvo se dogodilo na Braču, gdje se veća skupina muškaraca okomila na jednu ženu – sportašicu i državnu dužnosnicu – nema nikakve veze s odanošću svom sportskom klubu već je samo krinka za huliganizam koji treba odvojiti od sporta i kažnjavati.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI