Ovo je Torcidina zabranjena poruka ‘propalicama Štimcu i Kerumu’

torcida

Policijska zabrana unošenja transparenata Torcidi u Zaprešiću rezultirala je sukobom snaga reda i navijača Hajduka na utakmici Inter – Hajduk (2:2) u petom kolu HNL-a.

Tenzije su počele kada policajci naknadno pristiglim navijačima Hajduka nisu dopustili unošenje transparenata s porukama i njihovo razvijanje na tribini.

Zbog toga su torcidaši koji su već bili na stadionu sredinom prvog dijela pokušali solidarno i demonstrativno napustiti stadion. Ali snage sigurnosti im to nisu dopustile.

Navijači Hajduka ustrajali su u namjeri da napuste tribinu, ali policija je onda na to reagirala bacanjem suzavca.

Torcida je nakon utakmice objavila o kojem transparentu je riječ:



“S resort Perla Štico Kerumu kliče, ajmo opet satrat Hajduk nas dvi propalice.”

Aluzija je jasna; dva bivša Hajdukova bossa aktualnu krizu igre, rezultata i prije svega upravljanja u klubu, dočekali su da žestoko opale po modelu “Narodnog Hajduka” u kojem navijačka udruga Naš Hajduk prikuplja novac za otkup dionica kluba te organizira izbore za Nadzorni odbor, ključno tijelo koje pak bira predsjednika kluba, istovremeno inzistirajući na etičkim i profesionalnim načelima svih u klubu, a prije svega čelnika.

Navijači Hajduka ovako su se mobilizirali i organizirali upravo kao potpuna suprotnost vremenu Štimčevog i Kerumovog Hajduka: jer ova dva lika personifikacija su svega čega se groze kada je u pitanju bliska klupska prošlost, a prije svega toga da klubom beskrupulozno vlada jedan gazda, točije šerif.

Ali, policija Torcidi nije dala unošenje ove poruke, a navijači Hajduka nakon meča istaknuli su i drugu poruku koju nisu razvili, ali nju teško da im je zabranila policija:

“Iskorak = Odlazak NO!”

Njome pak Hajdukovim nadzornicima, koje su (loše) izabrali sami navijači, poručuju kako im je vrijeme otići jer su glavni krivci za veliku krizu koja na svim razinama trese Hajduk.

Riječ “iskorak” nije slučajno odabrana jer Hajdukov NO pretprošlog predsjednika Marina Brbića smijenio je navodeći kao ralog za taj potez “iskorak” koji klub treba napraviti pod novim vodstvom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI