Panika na Maksimiru: Iz Dinama najavili rigorozne mjere prema navijačima

Screenshot

UEFA je kaznila hrvatskog prvaka Dinamo, igranjem dviju domaćih utakmica u eurokupovima bez prisustva gledatelja, od kojih druge uvjetno na dvije godine te sa 67.000 eura, a kao razlog takve odluke navedena su četiri prekršaja tijekom prve utakmice osmine finala Europske lige protiv Benfice igrane 7. ožujka.

Ubrzo se na objavljene kazne oglasila i uprava kluba, a najavljena je žalba. Priopćenje kluba donosimo u potpunosti:

“Ovim putem obavještavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo zaprimio dvije kazne UEFA-e. Jedna se kazna odnosi na utakmicu FC Viktoria – GNK Dinamo, za koju je klub kažnjen iznosom od 10.000,00 Eura i jednom utakmicom za koju je Dinamu zabranjena prodaja ulaznica vlastitim navijačima (navijačima Dinama) za prvo gostovanje u UEFA natjecanju.

Druga kazna odnosi se na utakmicu GNK Dinamo – Benfica SL za koju je klub kažnjen za upotrebu pirotehnike, blokirane stepenice i rasističko ponašanje. Novčani dio kazne iznosi 67.000,00 Eura te smo kažnjeni i na način da Dinamo prvu iduću domaću UEFA utakmicu igra pred praznim stadionom, odnosno bez gledatelja. Uz to još jedna utakmica kazne pred praznim tribinama bit će aktivirana ukoliko u razdoblju od dvije godine naši navijači ponove rasističko ponašanje.

U odnosu na dio kazne kojim se zatvara stadion za gledatelje, GNK Dinamo je poduzeo pravne korake te ćemo u žalbenom postupku, vodeći se određenom argumentacijom, pokušati uvjeriti disciplinska tijela UEFA-e da ublaže taj dio kazne. O rezultatima žalbenog postupka, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost i navijače”.



Situaciju je komentirao i predsjednik Dinama, Mirko Barišić koji kaže kako će morati pojačati suradnju s policijom kako bi valjda stavili pod kontrolu navijače.

“Postavlja se pitanje što ćemo sada napraviti. Morat ćemo opet pojačati suradnju s policijom i zaštitarima. To moramo riješiti. Jer ovo je čisto samoubojstvo ako se ovako nastavi. Igrati europske utakmice bez gledatelja je strašna kazna. Zapravo, ovo je tragično. A onda kad gostujemo, određene skupine navijača idu na put, pa opet ista priča… Sustavno je to tako, dovedeni ste u poziciju da ste nemoćni iako sve poduzmete. Znaju to ljudi iz UEFA-e, vidjet ćemo kako će reagirati na našu žalbu. S tim da mislim da je ovo oko rasizma malo nategnuto, ta priča o keltskom križu. Netko to malo “kuri”. Ali dobro, nema predaje, kad se predaš gotov si. Dinamo se neće predati”, zaključio je Barišić, čije riječi prenose Sportske novosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI