Pogledajte što Španjolci pišu o Hrvatima nakon prolaska u finale LP

screenshot

Real Madrid prošao je u finale Lige prvaka po treći puta za redom ukupnom pobjedom od 4:3 u dvomeču s Bayernom. Prema mnogima bio je nezaslužen prolazak zbog serije sudačkih pogrešaka u uzvratu na Bernabeuu, gdje je Bayern oštećen za barem jedan penal, a najviše tri. Ipak, kako god se okrene, Real je imao vrlo težak put do finala i to u sezoni u kojoj se jako muče s formom i prvenstvo su odavno izgubili.

Svoju ulogu u polufinalnim mečevima s Bayernom imali su i Hrvati, Luka Modrić i Mateo Kovačić. U uzvratnoj utakmici s Bayernom, koja je završila neriješeno 2:2, Modrić je imao dosta neobičnu ulogu. Naime, igrao je kao pomoćni desni bek i imao je nezahvalnu ulogu u zaustavljanju Francka Riberyja. Zbog toga je Modrić imao vrlo loš postotak točnih dodavanja, tek skromnih 75.6 posto. Ono što nije njemu svojstveno, Modrić je izgubio čak 17 lopti. No, defenzivu je odigrao sjajno i neutralizirao je Riberyja.

Bez obzira na sve, španjolska Marca kritizirala je Modrića, a onda i Kovačića.

“Njegova zadaća bila je zaustaviti prodore Davida Alabe i zato je patila njegova napadačka igra. Momčad je osjetila taj izostanak u izgradnji napada”, piše španjolska Marca za Luku.

O Kovačiću su pisali dosta grubo. Premda je oduševio sjajnim dodavanjem Marcelu koje je prethodilo golu za 1:1, španjolski novinari su pisalo dosta negativno.



“Kovačić je bio izgubljen. Igrao je u ulozi koju najviše voli, ali nigdje ga nije bilo. Nije znao što činiti većinu vremena, Thiago i James igrali su ‘kao doma’ u njegovim zonama. Istaknuo se siromašnim izdanjem”, napisala je Marca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI