PORAZ OD FRANCUSKE OTVORIO JE BOLNO PITANJE! Mi odgovor znamo, a znate li vi?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U porazu se mora ostati dostojanstven. Sami sebi moramo priznati. Hrvatska je u ključnoj utakmici za plasman u polufinale europske rukometne smotre poražena od, iskreno rečeno, bolje i spremnije francuske momčadi. Da, može nam biti žao, i mora, ali isto tako moramo otvoriti srce i reći – pobijedili su nas bolji, a mi smo im u tome pomogli.

Upravo je zapanjujuće koliko je tehničkih, gotovo i početničkih grešaka Červarova vrsta ponudila Francuzima ove večeri. Poklonjene lopte Francuzima u ruke za “kontru” moraju se zbrajati računalom, igra u napadu bez vratara koštala je Hrvatsku nekoliko golova.

Hrvatska je bila tako stiješnjena između želja i konstantnog rezultatskog minusa, iscrpljivala se lovom za nekoliko pogodaka prednosti, pa kad bi smanjila sredinom nastavka zaostatak sa šest na tri pogotka minusa uhvatila bi je euforija i sve bi opet otišlo tako gdje nismo željeli.

Dugo su se naši vratari, pak, tražili, nije proradio Stevanović, tek kasnije Alilović, dok je Gerard s druge strane fino krotio hrvatske pokušaje. U prvome dijelu Hrvatska je opet zapala u crnu rupu, nije dala gol skoro sedam minuta. Dakako, sve su to Francuzi koristili, otišli na odmor s pet pogodaka prednosti.

U nastavku kud i kamo bolja Hrvatska, ali nije Francuska neka lijeva reprezentacija, svaki gol zaostatka kopao se poput dubokog rova. Deset minuta prije kraja bilo je još nade, na 23-26. Devet minuta do kraja – samo dva minusa. Bio je to delirij!



Još veći osam minuta prije kraja, samo jedan minusa. I kada se hrvatska nada rodila iz dubine zemlje Francuzi su vezali dva gola, opet nakon naših tehničkih pogrešaka, i pobjegli na tri gola. Svi ostali pokušaji uz raspojasanu publiku više nisu uspijevali. Hrvatska nije mogla izbjeći poraz protiv bolje momčadi, makar je utakmicu u drugom dijelu zakuhala kada smo svi mislili da je izgubljena.

Čudo nismo doživjeli, nevjerojatno loše prvo poluvrijeme s Francuzima bilo je izdanje koje se nije moglo oprati.

Hrvatska reprezentacija je na ovoj europskoj smotri poprilično oscilirala, što je i pospješilo ovakav neugodan epilog. U polufinalu neće biti Hrvatske. Je li zaslužila? Odgovorite sami!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI