POSTALO JE BOLESNO! Zbog ove kriminalne odluke nastat će najgori animozitet između sjevera i juga u povijesti!

screenshot/hrt

Netko će zaključiti… Ako se finalna utakmica Kupa igrala na neutralnom terenu – suci nisu bili neutralni. Jest, Dinamo je osvojio Kup, dobio finale igranom u Vinkovcima, golom Gavranovića nakon početničke greške Savvasa, ali taj trijumf će ostati u sjeni slabog, nedosljednog, neautoritativnog i prepuno grešaka suđenja Zebeca koji se svojim odlukama opredijelio za jednu momčad.

U Hajduku će bijesniti zbog mnogo toga, od kriterija suđenja prekršaja, do izmišljanja zaleđa u akciji iz koje prijeti pogodak, da bi šlag na bijes Splićana došao u obliku zanemarivanja dva prekršaja nad Hajdukovim napadačima u Dinamovom kaznenom prostoru. Mnogi bi tu sudili jedanaeterce, ne i Zebec koji je blijed kao krpa i nepokretan poput kornjače odsudio utakmicu nakon koje će se pričati o repovima, nepravdama i glupostima. Isključivo njegovom krivicom.

Dakle, to je samo još jedan u nizu naših događaja u nogometu u kojem nije bilo pravde, pa će se animozitet, onaj bolesni, između dva naša najbolja kluba samo produbiti.

Dinamo je odigrao dobro prvo poluvrijeme, ali to što nije vodio „krivac” je bio raspoložen vratar Splićana Dante Stipica. Hajduk je prijetio iz protuudara, no Zebec je Hajdukovu momčad zaustavio dvaput u prvome dijelu, jednom dosudivši zaleđe kada je Barry sam išao na vratara Zagorca, drugi put kada je čisti prekršaj nad Gyurcsom okarakterizirao kao simuliranje.

U nastavku je Hajduk čak i stajao dobro dok se nije sjetio na terenu filozofirati Grk Savvas, igrajući se loptom ispred svog gola, kad mu je Gavranović oteo loptu bilo je sve gotovo. Švicarac je preiskusan strijelac da tako lijep poklon ne iskoristi. I Hajduk je bio uništen.



Šok koji je dotukao Hajduk Dinamo nije iskoristio, pa je Hajduk konkretno napao tek u zadnjih nekoliko minuta. Pa je Gyurcso još jednom grubo oboren u Dinamovom kaznenom prostoru, sudac je gledao negdje u daljinu, Dinamo je trijumfirao.

Šteta samo što je taj trijumf u sjeni skandaloznog dijelenja pravde. Zebec je cijelu sezonu sudio toliko loše da je apsurdno što je uopće i dobio prigodu suditi ovaj veliki događaj. I točka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI