POZNATI ČETVRTFINALISTI: Lyon preskočio Romu, Manchester United bolji od Rostova

Facebook: Manchester United

Manchester United, Ajax, Anderlecht, Schalke, Lyon, Bešiktaš, Celta i Genk izborili su plasman u četvrtfinale Europske lige. Bilo je silno uzbudljivih dvoboja, poput dvoboja Rome i Lyona, završilo je 2-1 za Romu, no u prvome dvoboju Lyon je slavio s 4-2 i tako prošao dalje.

Nakon uzvratnih utakmica osmine finala Europske lige poznato je osam četvrtfinalista, to su – Manchester United, Ajax, Anderlecht, Schalke, Lyon, Bešiktaš, Celta i Genk izborili su plasman u četvrtfinale Europske lige. Bilo je silno uzbudljivih dvoboja, poput dvoboja Rome i Lyona, završilo je 2-1 za Romu, no u prvome dvoboju Lyon je slavio s 4-2 i tako prošao dalje.
Gosti su poveli u 16. minuti golom Mouctara Diakhabyja, koji je se i u prvom susretu postigao vodeći pogodak na utakmici. Samo minutu kasnije Roma je izjednačila preko Kevina Strootmana. Do kraja poluvremena Strootman je imao još dvije sjajne prilike, no Anthony Lopes je oba puta sjajno reagirao. Tračak nade za Romu se pojavio u 61. minuti kada je Lucas Tousart jedan ubačaj Stephana el Shaarawya ugurao u vlastitu mrežu. Lyon je sve mogao riješiti u 85. minuti kada je Cornet izbio ispred Alissona Becketra, ali je vratar talijanskog sastava sjajno reagirao. Do kraja susreta Roma je tražila treći gol za prolaz, ali nije uspjela.
Borussia Moenchengladbach i Schalke su odigrali 2-2 nakon što je prvi dvoboj završio 1-1, pa Schalke ide dalje zbog više postignutih golova u gostima, strijelci su bili Andreas Christiansen u 26. minuti, te Mahmoud Dahoud u sudačkoj nadoknadi sjajnim udarcem s više od 25 metara. Schalke je smanjio u 54. minuti golom Leona Goretzke, a pogodak za plasman u četvrtfinale gosti su zabili u 69. minuti, a strijelac je bio Nabil Bentaleb iz kaznenog udarca.
Manchester United je na Old Traffordu porazio Rostov 1-0 nakon što je prvi susret završio 1-1.”Crveni vragovi” su dominirali od prve minute, no tek su u drugom poluvremenu uspjeli slomiti rusku obranu. Pogodak je postigao Juan Mata u 70. minuti na asistenciju petom Zlatana Ibrahimovića. U prvih 45 minuta dvije sjajne prilike je imao Zlatan Ibrahimović no njegovi udarci završili su u okviru gola.
Ajax je u prvom susretu izgubio od Kopenhagena 1-2, no na svojoj Areni je slavio 2-0 i prvi put nakon 1998. izborio četvrtfinale nekog eurokupa. Pobjedu ‘kopljanicima’ donijeli su Betrand Traore (23) i Kasper Dolberg (45+3-11m).
Anderlecht je u Bruxellesu pobijedio Apoel 1-0 identičnim rezultatom kojim je pobijedio u Nikoziji. Pogodak odluke zabio je Frank Acheampong u 64. minuti.
Bešiktaš je u sjajnom susretu pobijedio Olympiakos 4-1 nakon što je prvi susret završio 1-1 i prvi put u povijesti stigao od četvrtfinala nekog europskog kupa.
Racing Genk je očekivano prošao dalje jer je sav posao obavio u prvom susretu pobijedivši na gostovanju Gent 5-2. Uzvrat je na stadionu Luminus Arena bio je tek formalnost, a završilo je 1-1.
U četvrtfinale se plasirala i Celta koja je na gostovanju pobijedila Krasnodar 2-0 potvrdivši tako pobjedu 2-1 iz prve utakmice.
Ždrijeb parova četvrtfinala Europske lige je u petak u Nyonu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI