PREGLED LA LIGE: Kiks Barcelone, Real, Sevilla i Atletico sigurni

Yahoo! sport

Odigrano je prvo kolo Španjolske La lige. Većina favorita je opravdala svoje uloge osim Barcelone koja je na otvaranju prvenstva kiksala kod Athletic Bilbaa.

Iako je Barcelona bila dominantna u svim statističkim pokazateljima, to joj ipak nije bilo dovoljno da svlada tvrdi Athletic Bilbao. Pogodak za slavlje dao je Aritz Aduriz prekrasnim škaricama u 89. minuti susreta.

Real Madrid lako se obračunao sa Celtom Vigo. Rezultat je bio 3:1, a golove za Madrid dali su Kroos, Benzema i Lucas Vazquez. Dodajmo još kako je naš Luka Modrić dobio crveni karton u 56. minuti radi prekršaja na Denisu Suarezu. Naime, Luka je bio prva žrtva novog pravila koje kaže kako svaki igrač koji nagazi protivničku Ahilovu petu ide prije vremena u svlačionicu. Isto tako je nastradao i igrač Getafea Jorge Molina.

Atletico Madrid pogotkom Alvara Morate svladao je kod kuće Getafe, dok je Sevilla u gostima pobijedila Espanyol 2:0. Pobjede su još upisali Mallorca i Valladolid koji su sa 2:1 porazili Eibar, odnosno Real Betis. Osasuna i Alaves su upisali minimalne pobjede od 1:0. Osasuna je dobila Leganes, dok je Alaves pobijedio Levante. Prava golijada dogodila se u Villarealu gdje su domaćini sa Granadom odigrali utakmicu sa čak 8 golova. Na kraju je završeno remijem, 4:4. Još jedan remi upisan je u Valenciji gdje je istoimeni domaćin odigrao 1:1 sa Real Sociedadom.

Sljedeće kolo se igra 23.8. a najzanimljivije utakmice su na rasporedu u nedjelju  kada igraju Barcelona – Real Betis te Atletico Madrid – Leganes.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI