Prekršajni sud u Splitu osudio Vrbanovića i HNS zbog poljudske svastike

Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvršni predsjednik i odgovorna osoba Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović nepravomoćno je osuđen na splitskom Prekršajnom sudu na novčanu kaznu od pet tisuća kuna, dok je Savez kao pravna osoba i organizator sportskog natjecanja kažnjen s 50 tisuća kuna zbog svastike koja je “osvanula” na travnjaku Poljuda prije početka odigravanja utakmice između Hrvatske i Italije u lipnju 2015. godine.

Sudac Stipe Roso je u obrazloženju presude, koja je donesena zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, kazao da su Vrbanović i Savez osuđeni jer prije utakmice nisu poduzeli mjere pregleda sportskog objekta i travnjaka, a istovremeno su oslobođeni krivnje da nisu poduzeli odgovarajuće mjere radi sprječavanja suzbijanja nereda i nasilja.

Presuda je donesena zato što HNS i Vrbanović nisu pretražili sportski objekt i uočili kukasti križ na travnjaku, a sramotni kukasti križ je primjećen tek tijekom prvog poluvremena.

Zbog tog je izgreda UEFA sa 100 tisuća eura kaznila HNS, potom oduzimanjem boda u kvalifikacijama za Euro, a dvije su utakmice odigrane pred praznim tribinama.
Policija još uvijek traga za počiniteljem ili više njih i iako su imali snimku na kojoj se djelomično vidjela osoba koja preskače ogradu na stadionu počinitelji još uvijek nisu poznati.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI