PREMIER LIGA: Liverpool se obračunao s Arsenalom i preskočio ga na ljestvici

Facebook: Liverpool FC (Official) Photo: Alex Livesey

Liverpool je poveo 2-0 golovima Roberta Firmina (9) i Sadia Manea (40). Arsenal je u 57. minuti smanjio golom Dannyja Welbecka, a pitanje pobjednika razriješio je Georginio Wijnaldum u sudačkoj nadoknadi nakon brze kontre. Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.

U sjajnoj utakmici 27. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je pobijedio Arsenal s 3-1 (2-0). skočivši na treće mjesto ljestvice. Liverpool je poveo 2-0 golovima Roberta Firmina (9) i Sadia Manea (40). Arsenal je u 57. minuti smanjio golom Dannyja Welbecka, a pitanje pobjednika razriješio je Georginio Wijnaldum u sudačkoj nadoknadi nakon brze kontre. Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.
Liverpool je ovom pobjedom preskočio Arsenal i ‘redsi’ su sada treći sa 52 boda koliko ima i Manchester City na četvrtoj poziciji, ali uz slabiju razliku pogodaka, dok je Arsenal peti sa 50 bodova. Na vrhu je Chelsea sa 63 boda, a deset manje ima Tottenham na drugoj poziciji. Zadnja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Middlesbrough (22), Hull City (21) i Sunderland (19).
Manchester United i Bournemouth iznenađujuće su odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 23. minuti golom Marcosa Roja, a Bournemouth je izjednačio u 40. minuti nakon što je Joshua King realizirao kazneni udarac. Bournemouth je od 45. minute bio s igračem manje, no Mourinhovi izabranici nisu to uspjeli iskoristiti. Najbolju priliku imao je Zlatan Ibrahimovic koji u 72. minuti nije realizirao kazneni udarac. Artur Boruc je sjajnom paradom zaustavio udarac švedskog napadača.
Leicester City upisao je i drugu uzastopnu pobjedu otkako je smijenjen Claudio Ranieri, pobijedivši na svom stadionu Hull City 3-1. Hull je poveo u 14. minuti golom Sama Clucasa, no domaćin je uspio izjednačiti u 28. minuti preko Christiana Fuchsa. Riyad Mahrez je u 59. minuti doveo domaćine u vodstvo, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Tom Huddlestone koji je u sudačkoj nadoknadi ugurao loptu u vlastitu mrežu.
Važne bodove u borbi za premierligaški status ostvario je Crystal Palace pobijedivši na gostovanju West Bromwich Albion 2-0. Golove za londonski sastav zabili su Wilfried Zaha (55) i Andros Townsend (84).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI