Prosinečki o Hrvatima i Srbima! Prognozirao uspjehe na Svjetskom i otkrio zašto ne bi vodio Orlove

Foto: NFSBiH

Legendarni hrvatski nogometaš, a danas izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, odradio je veliki intervju za srpski Kurir u kojem je između ostalog govorio i o hrvatskoj reprezentaciji i šansama na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Prvenstvo počinje za nešto više od mjesec dana, a evo kako legendarni Žuti prognozira uspjeh Hrvatske.

Reprezentacija stalo sudjeluje na velikim natjecanjima. Svi u Hrvatskoj već razmišljaju o tome da mogu daleko jer imaju kvalitetu i igrače u najboljim klubovima svijeta. Javnost smatra kako je ovo prilike generacije da napravi neki podvig. Realno, uz Argentinu bi Hrvatska trebala ići dalje jer su u skupini još s Islandom i Nigerijom, ali…”, prognozirao je tako Prosinečki plasman Hrvatske na Mundijalu.

Prosinečki je svojevremeno konkurirao za mjesto izbornika Srbije, barem ako je vjerovati napisima iz medija.

Nitko sa mnom nije pričao o tome! Nakon Azerbajdžana bio sam u Zagrebu, bio sam slobodan, ali nitko me nije kontaktirao. Poslije sam dobio poziv iz BiH i to je za mene bio velik izazov”, veli Žuti.



Upitan je bi li volio jednoga dana voditi Srbiju. “Ne razmišljam sada o tome. Tek sam došao u Sarajevo, tri mjeseca sam tek izbornik. Što će biti u budućnosti, nemam pojma”, veli Prosinečki.

A što Prosinečki misli o srpskoj reprezentaciji i srpskim reprezentativcima?

Srbija ima stvarno dobru generaciju, čim se plasirala na Svjetsko. Ima tu nešto. Kolarov, Matić, Tadić su imena koja veoma dobro poznaju u Europi i svetu. Svi oni igraju ozbiljne lige i imaju kvalitetu. Mislim da će svakoj reprezentaciji biti teško protiv Srbije”, smatra Prosinčki.

Kako prognozira uspjeh Srbije?

Srbija je poslije dužeg vremena izborila plasman na Svjetsko. Prema mom mišljenju, Srbija mora dosta raditi na ambijentu u reprezentaciji. Očito je kako nešto nije bilo u redu jer Srbija dugo godina nije bila na velikim natjecanjima. Skupina je teška, ali srpski igrači imaju kvalitetu. Trebaju je i pokazati na terenu i to protiv najjačih selekcija na svijetu. Najvažniji je kolektiv, njemu se moraju svi podrediti”, rekao je Prosinečki.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI