Prva reakcija na Mamićevu presudu: ‘Tražit ćemo nadoknadu za obeštećenje kluba!’

screenshot

Današnju presudu na Županijskom sudu u Osijeku smatraju očekivanom i jedinom ispravnom

dravko Mamić i njegov brat Zoran nepravomoćno su optuženi na šest i pol, odnosno gotovo pet godina zatvora po drugoj i trećoj točki optužnice. Udruga “Dinamo to smo mi” poslala je priopćenje, odnosno reakviju na presudu, prenosimo je u cijelosti:

Članovi Dinama okupljeni u Udrugu ‘Dinamo to smo mi’ današnju presudu na Županijskom sudu u Osijeku smatraju očekivanom i jedinom ispravnom kada je riječ o slučajevima teškog kriminala te isto očekujemo po drugim optužnicama i poznatim istragama prema kojima su okrivljenici izvukli najmanje 330 milijuna kuna iz GNK Dinamo.

Presuda je važna kako bi navijači koji vole Dinamo imali temelja za potpunu satisfakciju, a to je povrat otuđene imovine kluba te inzistiramo na izborima u klubu kako bi oni koji ga vole bez interesa u budućnosti mogli spriječiti slične interesne i zločinačke skupine.

Po pravomoćnosti ove i budućih presuda tražit ćemo nadoknadu za obeštećenje kluba. Nažalost i danas u tijelima kluba sjede ljudi koji nisu spremni to učiniti te su također preuzeli teret današnje presude.“ kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić.

Članovi Udruge prije deset dana predali su izvršnom odboru kluba zahtjev za isključenje Zdravka i Zorana Mamića, te Damira Vrbanovića iz klupskog članstva sukladno Statutu kluba no do danas nisu dobili odgovor. Tražimo da to učine već danas te raskinu savjetnički ugovor s glavnim okrivljenikom.



Ova presuda kao i druge koje slijede bitne su kako za Dinamo, tako za hrvatski nogomet, sport i društvo općenito kao ostavština i zalog za budućnost u kojem će djeca i mladi imati jednaku šansu neovisno o menadžerskim i drugim interesima i čiji idoli će se dokazivati na poštenom sportskom terenu“, poručili su iz Udruge Dinamo to smo mi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI