PUT DO POLUFINALA MOŽE BITI I LAKŠI NEGO SMO MISLILI! Ali za to je potreban ludi rasplet

hrs

Kaboji su upisali svih pet pobjeda u prvom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva te time, u drugi krug, prenijeli četiri boda. To ih stavlja u odličnu poziciju uoči velikih derbija s Njemačkom i Francuskom.

Hrvatski rukometaši jedini imaju četiri boda, dok su navedene dvije reprezentacije prenijele po tri, a Španjolska dva.

Zbog bodova, put do polufinala bi za Kauboje trebao biti lakši nego za konkurenciju.

Najjednostavniji bi bio da pobijede u sve tri utakmice i s prvog mjesta dočekaju idući petak. Za ulazak u polufinale Kaubojima trebaju dvije pobjede. Favoriti su u nedjelju s Brazilom, ali bi u nastavku trebali srušiti domaćina Njemačku ili uvijek moćnu Francusku. U tom slučaju Kauboji bi bili nedostižni za jednu od te dvije reprezentacije.

Hrvatska može proći i s jednom pobjedom, jednim remijem i jednim porazom, ali i sa samo jednom pobjedom uz dva poraza kada bi se dogodio ludi rasplet. No, tada bi Španjolska i Island morali odraditi posao za njih. Od europskih prvaka može se očekivati da će zadati dosta problema i Njemačkoj i Francuskoj, ali teško da im se Island može ozbiljnije suprotstaviti.



Pa da smo mogli birati gori ždrijeb, ne bi bio gori od ovoga. U skupini smo igrali s europskim prvakom, a nakon toga u skupini sa svjetskim prvacima Francuzima i domaćinom Njemačkom. Brazil je iza sebe u skupini ostavio dvije europske reprezentacije, vrlo su nezgodni, fizički su jako spremni i imaju pobjednički mentalitet. Oni su samo protiv Nijemaca odigrali lošu utakmicu, ali zato što su samo 20 sati prije igrali prethodnu utakmicu i nisu imali odmora. Imat ćemo i dan odmora više, što je jako važno, vidjeli ste da je i Duvnjak jako umoran”, rekao je izbornik nakon pobjede nad Španjolskom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI