RAFAEL NADAL U FINALU AUSTRALIAN OPENA! Nakon petosatne muke s Dimitrovim, izborio meč s Federerom

Twitter: Australian Open

Španjolac je slavio sa 6:3, 5:7, 7:6, 6:7, 6:4 i osigurao si finalni meč sa najvećim rivalom Švicarcem Rogerom Federerom.

Španjolski tenisač, Rafael Nadal, plasirao se u finale Australian Opena nakon iscrpljujućeg petosatnom meča s Bugarinom Grigorom Dimitrovim. Španjolac je slavio sa 6:3, 5:7, 7:6, 6:7, 6:4 i osigurao si finalni meč sa najvećim rivalom Švicarcem Rogerom Federerom.

Nadal je, kao i Federer, zamalo odustao od igranja tenisa nakon niza ozljeda, ali vratio se i u svojem četvrtom finalu Australian Opena igrat će protiv velikog Švicarca.

Posljednji puta kada su Nadal i Federer igrali finale Australian Opena naslov je osvojio Nadal, a bilo je to još davne 2009. godine. Nadal je dobro otvorio meč i lagano je osvojio prvi set, ali Dimitrov je nakon toga dodao gas i šokirao nekadašnjeg najboljeg igrača svijeta. Vratio je Dimitrov istom mjerom u drugom setu, ali Nadal se othrvao u trećem i poveo s 2:1. Dimitrov se ponovo vratio i poravna na 2:2.

Prijelomni trenutak dogodio se u posljednjem setu kod rezultata 4:3 i Nadalovom servisu. Španjolac je spasio dvije break lopte i tu je prelomio meč. Bugarin je tada popustio i više nije imao snage za povratak u meč. Zadnje atome snage upotrijebio je kako bi spasio dvije meč lopte, ali pao je na trećoj.

Nadal i Federer odmjerit će snage u nedjelju u 9 i 30 po hrvatskom vremenu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI