REAL DEFINITIVNO ZARATIO S INTEROM! Povukli radikalan potez i tužili ih zbog Modrića

screnshot

Krenuo je razdor između klubova

Europski nogometni prvak Real Madrid tužio je Inter Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog navodnog nagovaranja Luke Modrića da raskine valjani ugovor koji vrijedi još dvije godine.

Inter je 14. kolovoza zaprimio pismo od FIFA-e u kojem ga ona obavještava o tužbi Real Madrida i preliminarnoj istrazi. Klub iz Milana joj je 16. kolovoza pismeno odgovorio da nije direktno kontaktirao 32-godišnjeg veznog igrača te da nema temelja za tužbu.

Proteklih tjedana je Inter, pregovarajući s posrednicima i Modrićevim zastupnicima, ponudio hrvatskom kapetanu veću plaću od one koju prima u Madridu. Istovremeno nije poslao nikakvu ponudu Real Madridu koji s Modrićem ima potpisan ugovor do 2020. godine. Također, nije niti obavijestio upravu Real Madrida o svojim namjerama, tvrde u uredu stadiona Santiago Bernabéu.

Klub koji namjerava zaključiti ugovor s profesionalnim igračem mora o tome obavijestiti njegov sadašnji klub u pisanom obliku, prije nego uđe u pregovore s igračem. Igrač će biti slobodan zaključiti ugovor s drugim klubom jedino ako mu postojeći ugovor istječe za šest mjeseci. Svako kršenje ove odredne podliježe sankcijama”, piše u pravilniku FIFA-e.

FIFA sada mora odlučiti hoće li otvoriti formalnu istragu.



Inter je čekao da Modrić od predsjednika Florentina Pereza zatraži prijevremeni odlazak. Ugovor između igrača i kluba može se raskinuti jedino nakon što on istekne, što je u njegovom slučaju tek za dvije godine, ili ako se dvije strane dogovore. Perez je bio poručio da Modrić može prijevremeno otići jedino ako uplati 750 milijuna eura koliki je iznos odštete naveden u njegovom ugovoru.

Razdoblje od dvije godine do kada Modrić ima ugovor je tzv. “zaštićeno razdoblje”. Ukoliko neki vanjski klub tijekom tog razdoblja sudjeluje u raskidanju ugovora ili potiče na njegovo raskidanje podliježe financijskoj i sportskoj kazni.

U Real Madridu smatraju da je jasno da je Inter poticao Modrića na raskidanje tog ugovora. Inter, pak, odgovora da nije imao kontakt s Modrićem. U slučaju da bude proglašen krivim, Inter tijekom iduća dva prijelazna roka ne bi smio dovoditi nove igrače. Morao bi platiti i novčanu kaznu.

U petak je, pak, završio prijelazni rok u Italiji, a Modrić će u nedjelju igrati za Real Madrid protiv Getafea u prvom kolu španjolskog prvenstva. Da je Modrić jednostrano raskinuo ugovor, bez plaćanja odštete iz ugovora od 750 milijuna eura, i on bi bio podlegao novčanoj kazni te četiri mjeseca ne bi smio igrati službene utakmice.

Nakon što je prošli mjesec osvojio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, Interu su ga bili ponudili njegov zastupnik Vlado Lemić i partner Predrag Mijatović u suradnji s talijanskim agentom Giuseppeom Risom, tvrde talijanski i španjolski mediji. Međutim, tu informaciji nije nitko potvrdio.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI