REZULTATI UTAKMICA EUROPSKE LIGE: Iznenađenja na terenima diljem Europe

Celtic

Jučer su odigrane sve prve utakmice playoffa Europske lige. Utakmice su ponudile nekoliko iznenađenja, te će uzvratne utakmice biti veoma zanimljive.

HNK Rijeka nije uspjela zadržati prednost kod belgijskog Genta. Iako su poveli krajem prvog poluvremena pogotkom Tibora Halilovića, Gent je u nastavku susreta u potpunosti preokrenuo rezultat preko Laurenta Depoitrea koji je zabio dva pogotka. Uzvrat je za tjedan dana u Rijeci, a razloga za optimizam i prolaz ima.

Eintracht Frankfurt našeg Ante Rebića nije se proslavio kod Strasbourga. Poraženi su 1:0 nakon pogotka Zohija, a Rebić je na poluvremenu bio zamijenjen.

Senzaciju večeri postavio je sjevernoirski Linfield koji je slavio protiv Qarabaga s 3:2. Azerbejdžanska momčad povela je golom Rherrasa nakon samo petnaest minuta igre, međutim domaćin je preokrenuo rezultat već prije kraja prvog poluvremena nakon pogodaka Stafforda i Laveryja. Potonji je povisio u 75. minuti, a veliki gol za goste postigao je Gueye u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca.

Celtic je pogocima Forresta i Edouarda u drugom poluvremenu ostvario veliku pobjedu nad AIK-om iz Stockholma. Škotski prvak idućeg tjedna putuje u Švedsku s realnim izgledima za prolaz u skupinu Europa lige.



Maribor i Ludogorets odigrali su bez pogotaka 0:0, isto kao Legia Varšava protiv Rangersa, te Steaua Bukurešt protiv Vitorie Guimaeraes.

Astana, Feyenoord i PSV su bili uvjerljivi u svojim 3:0 pobjedama nad BATE Borisovom, Apollonom i Hapoelom.

Dodajmo još kako je AEK našeg Marke Livaje poražen kod Trabzonspora 3:1. Livaja je doveo grke u vodstvo, ali su tada Turci ubacili u brzinu više pa su sa 3 zabijena gola prakički rješili pitanje ulaska u Europsku ligu.

OSTALI REZULTATI:

Astana – Bate Borisov 3:0

Avan Academy – Dudelange 2:1

FK Suduva – Ferencvaroš 0:0

Malmo – Bnei Yehuda 3:0

Feyenoord – Hapoel Beer Sheva 3:0

Ludogorets – Maribor 0:0

Kopenhagen – Riga 3:1

AEK – Trabzonspor 1:3

Legia Varšava – Rangers 0:0

Steaua – Vitoria 0:0

Gent – Rijeka 2:1

PSV – Apollon 3:0

Strasbourg – Eintracht 1:0

AZ Alkmaar – Antwerp 1:1

Celtic – AIK 2:0

Linfeld – Qarabag 3:2

Braga – Spartak Moskva 1:0

Espanyol – Zorya 3:1

Torino – Wolverhampton 2:3

Partizan – Molde 2:1

Slovan – PAOK 1:0

Facebook Comments

Loading...
DIJELI