RIJEKA GRCA U DUGOVIMA? Klub s Rujevice odgovorio na zabrinjavajuće tvrdnje

screenshot

Posljednjih dana naveliko se pisalo o financijskim problemima Rijeke, a iz kluba su odlučili razjasniti situaciju, koju je “zakuhao” Damir Mišković.

“Kredit je jako povoljan i vraćamo ga bez problema. Ostao nam je još veći dio kredita, oko 18 milijuna eura. Dobili smo odlične uvjete, a brojke smo objavili na stranicama kluba gdje se sve može vidjeti”, ispričao je Mišković u emisiji Kanala Ri i zabrinuo mnoge.

Čini se da je tih 18 milijuna bilo najmanje problematično, a uzbuna se digla zbog nekih drugih brojki koje je spominjao ranije u emisiji. Ipak, čini se da nema razloga za zabrinutost.

Naime, Damir Mišković i direktorica društva “Rijeka 2020” Emina Višić danas su potpisali Sporazum o suradnji u realizaciji programa “One City One Goal” (u okviru projekta “Rijeka 2020 – Europska prijestolnice kulture”), a kasnije je direktor Rijeke na neformalnom razgovoru s novinarima detaljnije objasnio sporni kredit.

“Klub je 70% u vlasništvu tvrtke Teanna Limited i 30% u gradskom vlasništvu. Tvrtka Stadion Kantrida, koja održava stadionski kompleks na Rujevici, 100% je u vlasništvu Teanna Limiteda i ima 18 milijuna eura kredita prema zakladi Stichting Social Sport, registrirane u Nizozemskoj, a čiji je vlasnik Gabriele Volpi i koji redovito i bez problema otplaćuje već dvije godine. Sve ti podaci su javni i svakome dostupni”, rekao je Ivančić i u korijenu sasjekao nagađanja o raspadu Rijeke.



“Jednako je stanje već dvije godine i nastavljamo bez promjena. Prodaja igrača pokriva 85% klupskog budžeta, što je također već godinama poznato. Od sponzora i marketinga namakne se preostalih 15%, a važna stavka može i treba biti zarada od igranja u Europi. Rijeka je stabilan i zdrav klub i takav će i ostati”, za kraj je dodao Ivančić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI