Rijeka u 2. pretkolu Lige prvaka igra protiv velškog The New Saintsa

Photo: Goran Kovacic/Vecernji list

Objavljene su i cijene ulaznica za europske utakmice Rijeke. Najjeftinija karta košta 35, a najskuplja 780 kuna

Nogometni prvak Hrvatske NK Rijeka u drugom pretkolu Lige prvaka igrati će protiv velškog kluba The New Saints.

Velški prvak je u uzvratnom susretu 1. pretkola na gostovanju nakon produžetaka pobijedio gibraltarskog prvaka Europu 3-1 nadoknadivši domaći poraz 1-2. The New Saintsi ili skraćeno TNS su 90 minuta slavili 2-1, anuliravši tako zaostatak iz prvog dvoboja, a potom su u produžetku zabili za prolaz.

The New Saintsi su najtrofejniji velški sastav sa rekordnih 11 titula prvaka. Međutim, dodajmo kako vodeći velški klubovi nastupaju u engleskim ligama. U Premiershipu nastupa Swansea City, u Championshipu Cardif City, a u nižim ligama Newport County, Wraham…

TNS je osvojio naslov velškog prvaka posljednjih šest godina i svaki put zapeo u 2. pretkolu LP. Izbacivali su ih danski Midtjylland, švedski Helsingborgs, poljska Legia, slovački Slovan iz Bratislave, te mađarski Videoton i ciparski APOEL. Samo jednom su stigli do trećeg pretkola Lige prvaka i to 2010. kada ih je zaustavio Anderlecht s dvije pobjede (3-1, 3-0).

Prvu utakmicu Rijeka će igrati kod kuće 11. ili 12. srpnja, a uzvrat je 18. ili 19. srpnja. Danas su objavljene i cijene ulaznica za europske utakmice Rijeke. Najjeftinija karta košta 35, a najskuplja 780 kuna.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI