Rukometni Euro mijenja se u potpunosti! Evo kako će izgledati prvenstvo 2020. godine

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Za početak, po prvi put u povijesti europskih prvenstava i svih rukometnih natjecanja, natjecanje će se igrati u tri države

Sljedeće godine na redu je Svjetsko rukometno prvenstvo kojem su domaćini Danska i Njemačka, a potom je na redu novo Europsko prvenstvo koje će se održati 2020. godine. No, to će prvenstvo biti ipak nešto drugačije nego ono koje smo imali prilike gledati u siječnju u Hrvatskoj.

Po prvi put u povijesti europskih prvenstava i svih rukometnih natjecanja, natjecanje će se igrati u tri države Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Nadalje, neće se u svim državama igrati jednaki broj utakmica. U Austriji se igra u Beču i Grazu, u Švedskoj se igra u Stockholmu, Goteborgu i Malmou, a u Norveškoj samo u Trondheimu.

Tri reprezentacije čije države su organizatori igrat će u svojim zemljama, a finale će se održati u Stockholmu u Tele2 Areni.

No, to nije sve. Naime, natjecanje će se proširiti sa 16 na 24 reprezentacije koje će biti rasporđene u četiri skupine po šest reprezentacije. Dalje idu po tri reprezentacije iz svake skupine i prenose bodove koje su osvojili protiv ostalih momčadi skupine koje su prošle u drugi krug.

U drugom krugu bit će formirane nove dvije skupine sa šest reprezentacije i iz te dvije skupine dvije momčadi idu u polufinale. Jasno, zbog većeg broja reprezentacija prvenstvo će trajati duže, ali će brojne momčadi, poput BiH, Poljske i Rusije, lakše izboriti svoje mjesto na turniru.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI