ŠARIĆ UBACIO 28 KOŠEVA: Hrvatska pobijedila Litvu

S obzirom da je u utorak Hrvatska svladala i domaćina sa 92:87 jasno je da je i osvojila turnir odnosno da će Francuska i Litva u četvrtak igrati za drugo mjesto.

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija i u drugom je dvoboju na turniru u francuskom Orleansu ostvarila pobjedu, u srijedu su izabranici Aleksandra Petrovića bili bolji od Litvanaca sa 82:80 (25:20, 20:18, 17:20, 20:22).

S obzirom da je u utorak Hrvatska svladala i domaćina  sa 92:87 jasno je da je i osvojila turnir odnosno da će Francuska i Litva u četvrtak igrati za drugo mjesto.

Iako je izbornik Petrović uoči puta u Francusku najavio kako mu je na ovom turniru rezultat u drugom planu, to se u utakmici protiv Litve nije pokazalo točnim jer je u posljednjoj četvrtini gotovo čitavo vrijeme na parketu držao našu dvojicu najboljih igrača Bojana Bogdanovića i Darija Šarića s jasnom namjerom da dobije utakmicu.

Izvrsni Šarić je utakmicu završio sa 28 ubačaja i 9 skokova za 26 minuta, a Bogdanović je dodao 21 poen za 31 minutu. Kod Litve je Mindaugas Kuzminskas postigao 21 pogodak, Jonas Valančiunas je dodao 12 uz 11 skokova.

Roko-Leni Ukić i Luka Žorić nisu bili niti u zapisniku za ovu utakmicu, dok Tomislav Zubčić nije ulazio u igru.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI