SILNO VRIJEDNA POBJEDA HRVATSKE: Nakon blijedog i neuvjerljivog prvog poluvremena, ‘Kauboji’ slomili Mađare

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Mađari su bili bolji u prvom dijelu, ali nisu stekli prednost. U nastavku Hrvatska je pojačala ritam, proradio je vanjski udarac, a i vratar Ivić je bio sjajno usredotočen.

Silno vrijedna pobjeda, Hrvatska je u utakmici drugog kola C skupine svjetske smotre u Francuskoj nadvisila Mađarsku 31-28 (11-11) i tako stekla lijepe izgleda da barem s drugog mjesta ide u daljnje razigravanje. Blijedo prvo i sjajno drugo poluvrijeme – to je najkraći opis nastupa Hrvata protiv Mađara. Jer, Mađari su bili bolji u prvom dijelu, ali nisu stekli prednost. U nastavku Hrvatska je pojačala ritam, proradio je vanjski udarac, a i vratar Ivić je bio sjajno usredotočen. Prednost je polako rasla, u jednom trenutku je iznosila i pet golova prednosti. U Hrvatskoj najefikasniji je bio Štrlek sa šest golova, Duvnjak i Horvat zabili su pet… Sjajno su asistirali Mamić, Ševetić i Cindrić. U ponedjeljak u 17.45 Hrvatska igra protiv Bjelorusije.

Prvih petnaestak minuta nije ništa dobro donijelo hrvatskoj reprezentaciji. Prvi gol je postigla tek u šestoj minuti, srećom do tada su i Mađari dali samo jedan pogodak, No, primjetna je bila sva sila grešaka u napadu, jedva se dolazio do udarca, kamoli do pogotka. Ipak, ni Mađari se nisu odmah snašli i Hrvatska je u jednom trenutku imala finu šansu da sedmercom Horvata ode na 4-2. Horvat je promašio sedmerac i Mađarima je to pomoglo, samo dvije minute kasnije Mađari su vodili s tri pogotka razlike, bilo je 6-3 za našeg suparnika.

Greška se redala na grešku i izbornik Babić je na sredini prvog dijela pozvao minutu odmora. Nije baš pomoglo, i dalje nije bilo uigranih akcija, u napadu je carevala brzopletost. S druge strane Mađari su prelako dolazili do pogodaka… I stalno držali finih tri razlike, sve do zadnje minute prvog dijela. Kad je Hrvatska brzom 3-0 serijom stigla na gol zaostatka 10-11. I imala napad za izjednačenje, Šebetić je poentirao. Hrvatska je imala rezultat bolji nego što li je odigrala – na odmor se otišlo s 11-11, sa serijom 4-0 naši su rukometaši otvorili nadu za drugi dio utakmice.

Slično kao i na početku utakmice i u nastavku dugo nije bilo pogodaka. Nakon čak četiri minute bez pogotka s obje strane prvi je zabio Duvnjak. Hrvatska je konačno povela.

Naša obrana se često mijenjala, sa 6-0 sustava na 5-1… Prednost je malo išla na jednu pa na drugu stranu.U 41. minuti Hrvatska je golom Cindrića konačno povela s dva pogotka. Mađari su se još jednom vratili, ali je Hrvatska iznova pobjegla na tri razlike. Oscilacija je bilo, dakle, na sve strane.



Hrvatska je konačno počela djelovati opuštenije. A u tim trenucima goropadno je izgledao Šebetić, vratar Mađara Mikler više ništa nije uspijevao uloviti. A naš vratar Ivić bio je i više nego solidan. U 52. minuti Hrvatska je povela s 25-20. To se više nije smjelo propustiti. A suština je bila u činjenici da je u Hrvata konačno proradio šut s distance, tukli su i Mamić i Kontrec, i pogađali. Pobjeda više nije dolazila u pitanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI