Sladoljev i Maras u Saboru apelirali da se zaustavi uništavanje Dinama

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

"Dajemo potporu udruzi navijača koji danas dijele letke pred skupštinom da to ostane klub navijača“, rekao je Maras

Mostovac Marko Sladoljev upozorio je u četvrtak u Saboru kako je Dinamo u teškim gubitcima te kako ga je netko”namjerno uništavao da bi ga prodao za jeftine novce” poručivši kako se “svetinja ne prodaje”, a pridružio mu se i SDP-ovac Gordan Maras koji je poručio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i Gradskoj skupštini kako su odgovorni to zaustaviti.

Obojica su dali potporu navijačima koji su pred Saborom zastupnicima dijelili letke da Dinamo ostane klub navijača.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

“Sadašnja Skupština koja je sama sebe birala radi privatizaciju Dinama i smatram da je to nelegalna Skupština. U toj skupštini su ljudi s potvrđenim optužnicama i pravo provootkupa ima grad na čijem je čelu čovjek koji također ima potvrđenu optužnicu”, poručio je Sladoljev na početku saborskog zasjedanja.

Navijači Dinama su, kaže, apolitična skupina i tako treba ostati, a od političara očekuju podršku.

Poručio je da se Dinamo neće privatizirati te kako treba raspisati izbore ‘jedan član jedan glas’ te kako navijači trebaju odlučiti na koji način će biti preoblikovan taj nogometni klub.



I SDP-ovac Gordan Maras je dao podršku Dinamu za koji je rekao da “velikoj većini Zagrepčana kada se rode odmah počne teći plava krv venama”.

Od Gradske skupštine i gradonačelnika Milana Bandića tražio je da “sačuvaju vrijednost grada Zagreba te da zaustavi prodaju jednoj osobi koja taj klub iskorištava godinama i desetljećima”.

“S obzirom na bratske odnose između gospodina Mamića i Bandića moguće je da će gospodin Bandić prepustiti mogućnost da Mamić i društvo koje sjedi u Dinamu i bira samo sebe, na kraju preuzmu vrijednost koja je ugrađena u korijene grada Zagreba”, rekao je Maras.

Istaknuo je da će, ako se to dogodi, većina Zagrepčana “dići glas”.

“Dajemo potporu udruzi navijača koji danas dijele letke pred skupštinom da to ostane klub navijača, da se napravi model po kojem bi Dinamo funkcionirao kao najveći svjetski klubovi, da navijači koji plaćaju godišnju kartu ili članstvo biraju tko će taj klub voditi” rekao je Maras.

Plaši ga međutim, kaže, povezanost Zdravka Mamića s HDZ-om.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI