Slaven Belupo skršio otpor fenjeraša Rudeša

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Pogotke za Slaven Belupo postigli su Bruno Goda u 34. minuti i Mirko Ivanovski u 82. minuti

U prvoj utakmici 25. kola Prve HNL nogometaši Slaven Belupa su u Koprivnici svladali Rudeš sa 2-0 (1-0).

Pogotke za Slaven Belupo postigli su Bruno Goda u 34. minuti i Mirko Ivanovski u 82. minuti.

Slaven Belupo je došao do 31 boda i ostao je petom mjestu, dok je Rudeš ostao na dnu ljestvice sa 16 bodova. Vodeći Dinamo ima 56 bodova, devet više od drugoplasiranog Hajduka. Dinamo će u subotu (15 sati) na Maksimiru ugostititi Lokomotivu, a Hajduk je od 17 sati domaćin Istri 1961.

Koprivničani su prvi imali priliku za postizanje pogotka, kad je vratar Rudeša Josip Čondrić sjajnom refleksnom obranom uspio zaustaviti udarac makedonskog napadača Mirka Ivanovskog, koji je pucao iz neposredne blizine.

Kad već nije uspio pogoditi mrežu, Ivanovski se u 34. minuti našao u ulozi asistenta. Na rubu kaznenog prostora primio je loptu od Brune Gode i ponovno ju odigrao za 20-godišnjeg lijevog bočnog igrača Slavena, koji je utrčao iza leđa gostujuće obrane. Goda je preciznim udarcem svladao Čondrića i doveo Slaven Belupo u vodstvo, ali usporena snimka je pokazala da se strijelac našao u zaleđu kad mu je lopta upućena.



Priliku za izjednačenje Rudeš je imao u završnici prvog poluvremena, ali je domaći vratar Antun Marković dobro reagirao i obranio udarac Borevkovića sa pet metara.

U drugom poluvremenu Rudeš je još odlučnije krenuo po izjednačujući pogodak. U 51. minuti dobru je priliku imao Karlo Lulić, ali je Marković zaustavio njegov udarac sa desetak metara iskosa s lijeve strane.

U 57. minuti Mario Budimir je poslao loptu u mrežu Koprivničana, ali je sudac Pajač taj pogodak poništio, ocijenivši da je prethodno Karlo Kamenar napravio prekršaj na domaćem vrataru, iako ostaje dojam da je zagrebačka momčad i u toj situaciji oštećena, baš kao i kod pogotka Slavena.

U 71. minuti ponovno se Lulić našao u prilici, ali je mlako pucao sa šest-sedam metara pa je vratar Marković bez problema zaustavio njegov udarac.

U 82. minuti Koprivničani su iz kontranapada došli do drugog pogotka. Po desnoj strani povukao je Tome Kitanovski i poslao loptu na 20-ak metara od Rudešova gola prema sunarodnjaku Ivanovskom ispred kojeg je bio branič Rudeša Paez. Međutim, Španjolac nije dobro zahvatio loptu koja mu je prošla kroz noge i došla do Ivanovskog koji je sam izbio pred Čondrića i preciznim udarcem postigao svoj deveti prvenstveni pogodak za osmu pobjedu Koprivničana, treću u posljednjih pet utakmica pod vodstvom trenera Tomislava Ivkovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI