SLOVENCI DIVLJAJU NAKON ‘KRAĐE’ NA EURU: Košarkaši i nogometaši izvan sebe, Pahor stiže u Zagreb

Marko Lukunic/PIXSELL

Glavna tema Europskog rukometnog prvenstva što se tiče Slovenaca je – suđenje. Susret drugog kola za Slovence bio je dramatičniji od onog prvog jer su izgubili utakmicu nakon isteka vremena.

Nakon što je Paul Drux desetak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela “brzi centar” te je Blaž Janc pogodio za 25-24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon desetak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25-25.

“Prvi put u povijesti primijenilo se to pravilo i to protiv Slovenije. Suci su doveli utakmicu u egal tako što su izmislili sedmerac na Gensheimeru, što nitko nije vidio, onda su isključili Kavtičnika i Šerbeca i dvije minute smo igrali s četiri igrača. Nijemci su došli u egal u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi danas imala četiri boda, a ima jedan, ali to će zaboraviti i mediji i svi drugi. Negdje će pisati da je Slovenija bila peta, šesta ili dvanaesta na ovom prvenstvu, pričat će se da su ovi igrači loši, a da sam ja loš izbornik. Idemo dobiti Crnu Goru i ući u drugi krug, ali ne znam koliko ću izdržati u ovim uvjetima”, nezadovoljan je bio Vujović.

Ipak, suci nisu izmislili sedmerac kako Vujović kaže. “Ako u posljednjih 30 sekundi igre, kada lopta nije u igri, igrač odugovlači ili sprječava protivnika da izvede loptu ili zapuca prema golu, sudac ga mora diskvalificirati te dosuditi sedmerac za protivničku momčad”, stoji u pravilniku EHF-a.



Na kraju je ispalo da su suci bili u pravu, ali to nije umanjilo gorčinu i bijes koju su poznati slovenski sportaši sipali nakon utakmice, a javio se i predsjednik Pahor.

Jedan od brončanih Slovenaca sa Svjetskog prošle godine i rukometaš Barcelone, Jure Dolenec, nije sudionik Eura u Hrvatskoj, ali prati prvenstvo i ogorčen je. Putem društvenih mreža poručio je kako Slovencima nije dopušteno pobijediti na ovom #EHFEURO.

Legendarni slovenski rukometaš i najbolji strijelac SP-a 2015. godine, poslao je ohrabrujuću poruku pohvalivši igrače na sjajnoj igri. “Bilo mi je zadovoljstvo gledati vas”, poručio je.

Ponajbolji košarkaš Europe i najbolji Real Madrida i aktualni osvajač prvaka Europe, Luka Dončić, jasno je poručio što misli o suđenju na utakmici. “SRAMOTA!!!”.

Kapetan zlatne slovenske generacije, Goran Dragić, podijelio je Prepeličev komentar na svom Twitter profilu.

Twitter

Aleksej Nikolić također zlatni košarkaš sucima je poručio da su: ‘fuj’.

Slovenski predsjednik, Borut Pahor kaže: “Bez obzira na sve, čestitke našim rukometašima! Vjerojatno se vidimo u srijedu na utakmici protiv Crnogoraca”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI