Slovenci se odupirali uzalud, Francuzi u finalu! Karabatić i kompanija bez problema svladali Vujine odabranike

Facebook: Equipes de France de Handball: Photo: PILLAUD stephane

Francuzi su ostvarili zacrtano, dobili 31-25, čini se s pola snage. S druge strane, Slovenci su pokazali zašto su najugodnije iznenađenje ovog prvenstva, njihov otpor silno snažnoj Francuskoj bio je posve dobar.

Dvojbe nije bilo, u polufinalu svjetske smotre Francuska je pobijedila Sloveniju sa 31-25 (15-12). Nije ova utakmica bila “ljepotica”, no Francuzi su ostvarili zacrtano, čini se s pola snage. S druge strane, Slovenci su pokazali zašto su najugodnije iznenađenje ovog prvenstva, njihov otpor silno snažnoj Francuskoj bio je posve dobar.

Francuzi su primjereno otvorili utakmicu, poveli u nekoliko minuta 4-1. Žestoka francuska obrana nije Slovencima dozvoljavala ni šut. Taman kad se činilo da će francuzi lako pobjeći – komplikacije. Tri greške zaredom je napravio Karabatić. Serijom 3-0 Slovenci su ipak došli na samo gol zaostatka (5-6).

Pa su Francuzi opet malo bježali na temelju Omeyerovih obrana. I pobjegli na 13-8, veoma brzo… Kad stegnu Francuzi Slovenci nemaju baš nikakva rješenja. Kakve su Slovenci imali probleme u igri još su na odmor i otišli s pristojnim minutsom od samo tri gola. Bilo je 15-12 za Francusku.

U 36. minuti je prvi gol zabio Karabatić, Slovenci su se držali neprestance na tri do četiri gola zaostatka. Bliže nikako nije uspijevala. Francuzi su uvijek u binim trenucima znali zabiti, Slovenci nisu.

Ipak, otpor Slovenaca bio je solidan, ne i dovoljan.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI