Slovenci u drugi krug s jednim bodom!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rukometaši Slovenije i u posljednjem kolu C skupine te su protiv Crne Gore slavili sa 28-19

Iako su zaprijetili napuštanjem EP-a jer su u prva dva kola grubo oštećeni sudačkim pogreškama, rukometaši Slovenije ipak su nastupili u srijedu u Zagrebu u posljednjem kolu C skupine te su protiv Crne Gore slavili sa 28-19 (14-13).

U izjednačenom prvom poluvremenu nitko nije imao više od dva gola prednosti, a na odmor su Slovenci otišli sa minimalnim vodstvom 14-13.

Slovenija je nakon pet minuta nastavka otišla na tri gola prednosti, a u 44. minuti imala je pet pogodaka viška (21-16). Time su Slovenci prelomili utakmicu i na kraju su, uz podršku s tribina predsjednika države Boruta Pahora, uvjerljivo slavili sa 28-19.

Kod Slovenije najefikasniji je bio Gašper Marguč sa 6 golova, a Marko Bezjak dodao je 5. U redovima Crne Gore Vasko Ševaljević zabio je 6 pogodaka.

Prethodno su rukometaši Njemačke protiv Makedonije odigrali 25-25 (12-11), i tako su Makedonci osvojili prvo mjesto u skupini te u drugi krug prenose tri boda, Nijemci dva, a Slovenci jedan bod. Oni će u drugom krugu tvoriti skupinu sa ekipama Španjolske, Danske i Češke, koje su prenijele po dva boda.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI