SLOVENIJA I CRNA GORA PORAŽENI: Škoti bjesomučnim jurišima slomili otpor Slovenaca u zadnjim sekundama

U okviru skupine E u Pogorici je Poljska protiv Crne Gore slavila sa 2-1, te je učvrstila vodeće mjesto u skupini E

Utakmicama 5. kola u skupinama C, E i F u nedjelju navečer su nastavljene europske kvalifikacije za SP 2018. godine, a Slovenija i Crna Gora doživjeli su poraze.
U skupini F na Hampden Parku u Glasgowu Škotska je pobijedila Sloveniju sa 1-0. Škotska je bila bolja, ali nije imala sreće. U 2. minuti šut Martina obranio je Oblak. Napadač Celtica Griffiths u 36. minuti pogodio je gredu, a u 38. minuti stativu, a u 77. stopostotnu prigodu nije iskoristio Ikechi Anya. Ipak, u 88. minuti Chris Martin pogodio je za pobjedu Škota.
Slovačka je u ovoj skupini u gostima očekivano dobila Maltu sa 3-1 i probila se na drugo mjesto. Redoslijed skupine F: Engleska 13, Slovačka 9, Slovenija 8, Škotska 7, Litva 5 i Malta bez bodova.
U okviru skupine E u Pogorici je Poljska protiv Crne Gore slavila sa 2-1, te je učvrstila vodeće mjesto u skupini E. Robert Lewandowski je u 40. minuti iz slobodnog udarca sa 20 metara pogodio za vodstvo Poljske. U 61. minuti Lukasz Piszczek je mogao povećati vodstvo gostiju, ali se nije snašao. Dvije minute kasnije Crna Gora je to kaznila, Stefan Mugoša glavom je pogodio za 1-1. Promašaje domaćina Poljska je kaznila u 82. minuti, kada je zabio Lukasz Piszczek. U dvoboju austsajdera skupine E Armenija je kod kuće protiv Kazahstana slavila sa 2-0 golovima Henrika Mkhitaryana (73) i Arasa Oezbiliza (75), dok su Rumunjska i Danska odigrali 0-0. Redoslijed skupine E: Poljska 13, Crna Gora 7, Danska 7, Rumunjska 6, Armenija 6, Kazahstan 2

U skupini C Češka je u gostima protiv San Marina slavila sa 6-0, a Sjeverna Irska se pobjedom 2-0 protiv Norveške vratila na drugo mjesto u skupini. Redoslijed: Njemačka 15, Sjeverna Irska 10, Češka 8, Azerbajdžan 7, Norveška 3, San marino bez bodova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI