ŠPANJOLCI ZGROŽENI POBJEDOM HRVATSKE: Pročitajte što su sve pisali i govorili nakon poraza od Kauboja

hrs

Španjolski mediji bili su uglavnom zgroženi izdanjem svoje momčadi protiv reprezentacije Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Nakon što je Hrvatska pobjedom nad Španjolskom došla nadomak polufinala Svjetskog prvenstva, španjolski mediji navode kako su hrvatski rukometaši gurnuli njihovu momčad u jako tešku situaciju u kojoj više nemaju pravo kisati.

“Hrvatska stavila Španjolsku između oštrice i zida”, pišu sportske novine Marcauz naglasak kako Španjolci više ne smiju izgubiti u borbi za polufinale u nadolazećim utakmicama protiv Francuske, Njemačke i Brazila.”Hrvatska je vodila utakmicu ondje gdje je htjela a Španjolska nije pronašla način da preokrene situaciju”, napominje Marca.

Komentator španjolske javne televizije TVE spomenuo je u izravnom prijenosu “izuzetno naelektriziranu atmosferu” u dvorani koju su dodatno poticali hrvatski igrači s parketa. Spomenimo kako je bilo oko deset tisuća navijača u minhenskoj dvorani.

Novine Mundo Deportivo navode kako Španjolci nisu imali niti protočnost niti rješenja u napadu. “Hrvatska se pokazala moćnijom kako na parketu tako i na tribinama gdje je njena izuzetno brojna publika vodila momčad prema pobjedi. Suci su dopuštali puno kontakta što je korpulentnijim Hrvatima također donijelo prednost”, piše Mundo Deportivo.

Renomirani As upozorava kako je “Španjolska zakomplicirana budućnost nesmotrenošću protiv Hrvatske”. “Greške prilikom šutiranja na vrata protiv Makedonije ponovile su se i protiv Hrvatske no u ovoj utakmici to nije bila jedina greška. U prvom poluvremenu je kompletna momčad bila izgubljena kada su Hrvati promijenili svoju obranu iz formacije 6-0 u 5-1”, napominje AS.



El Mundo naglašava kako su Španjolci imali problema sa zabijanjem golova. “Uzrok poraza od Hrvatske bio je izostanak golova, Španjolskoj se zakompliciralo Svjetsko prvenstvo”.

Mediji redom navode nepogrešivost hrvatskog desnog krila Zlatka Horvata koji je iz osam udaraca zabio osam golova. “Fantastično”, ustvrdio je komentator španjolske televizije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI