Španjolska izborila SP, Srbija kiksala u Beču

screenshot

Srbija je izgubila od Austrije 2-3 propustivši priliku pobjedom u Beču izboriti direktan plasman u Rusiju, pa će odluka u ovoj skupini pasti u zadnjem kolu

U susretu devetog kola G skupine europskih kvalifikacija za plasman na svjetsko nogometno prvenstvo 2018. u Rusiji, reprezentacija Španjolske je u Alicanteu pobijedila Albaniju 3-0 izborivši plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pišu Sportske novosti.

Španjolcima je pomogla i Italija koja je u Torinu odigrala 1-1 protiv Makedonije, pa ‘furija’ uoči zadnjeg kola ima pet bodova više.

Španjolska je pitanje pobjednika razriješila već nakon pola sata igre postigavši tri gola, a strijelci su bili Rodrigo (16), Isco (24) i Thiago Alcantara (27). Za Španjolsku je zaigrao Gerard Pique koji se našao na udaru navijača nakon što je glasovao na referendumu o nezavisnosti Katalonije.

U drugom susretu Italija i Makedonija su remizirale 1-1. Giorgio Chiellini u 40. minuti je doveo domaćine u vodstvo, a izjednačio je Aleksander Trajkovski u 77. minuti.

Izrael je na gostovanju pobijedio Lihtenštajn 1-0 golom Tibija u 21. minuti.



Španjolska vodi na ljestvici sa 25 bodova, Italija je druga sa 20 bodova, Albanija ima 13, Izrael 12, Makedonija 8, a Lihtenštajn je bez bodova.

U skupini D Srbija je izgubila od Austrije 2-3 propustivši priliku pobjedom u Beču izboriti direktan plasman u Rusiju, pa će odluka u ovoj skupini pasti u zadnjem kolu.

Gosti su poveli u 11. minuti golom Luke Milivojevića, izjednačio je Guido Burgstaller u 25. minuti, a potpuni preokret dogodio se u 75. minuti kada je Marko Arnautović doveo Austriju u vodstvo. Nemanja Matić je u 83. minuti zabio za 2-2, no Louis Schaub je golom u 89. minuti donio pobjedu domaćinu. Poraz Srbije iskoristili su Wales i Irska upisavši pobjede koje ih ostavljaju u igri.

.Wales je na gostovanju u Gruziji bez najboljeg igrača Garetha Balea pobijedio 1-0, a pogodak odluke zabio je Tom Lawrence u 49. minuti.

Irska je na svom travnjaku pobijedila Moldaviju 2-0, a dvostruki strijelac je bio Daryl Murphy (2, 19).

Na ljestvici vodi Srbija sa 18 bodova, Wales ima 17, a Irska 16 bodova. Slijede Austrija (12), Gruzija (5) i Moldavija (2).

U zadnjem kolu Srbija će u Beogradu protiv Gruzije tražiti pobjedu za plasman na SP, dok će u Cardiffu snage odmjeriti Wales i Irska.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI