Srbi i Rusi podržali Mladića, a kaznu NEĆE dobiti!

Snimka zaslona

"Sve se mora tresi. Ajmo sad svi: Srbija, Srbija", urlikao je vođa Grobara kada se podigao transparent

Partizan je u četvrtak nakon 13 godina izborio proljeće u Europi. Svladali su Young Boys s 2:1 i osigurali svoje mjesto u nokaut fazi. No, mogli su jednako tako, uz pobjedu, biti i izbačeni i to zbog Grobara, svojih navijača. Naime, zbog učestalih izgreda, pirotehnike, govora mržnje navijača, Partizan je bio na rubu izbacivanja pa su tako uoči ove odlučujuće utakmice apelirali iz kluba da se Grobari suzdrže od ispada.

No, nisu poslušali upravu kluba, odali su počast i dali podršku Ratku Mladiću, koji je u srijedu osuđen na doživotni zatvor, ali Partizan vjerojatno neće biti kažnjen jer Grobari nisu nigdje spomenuli njegovo ime. “Sve se mora tresi. Ajmo sad svi: Srbija, Srbija”, urlikao je vođa Grobara kada se podigao transparent.

“Nek’ je tvojoj majci hvala”, pisalo je na transparentu na južnoj tribini beogradskog stadiona. Uz transparent su postavili sliku cvijeta Natalijine ramonde, koji simbolizira stradanja Srba u Prvom svjetskom ratu.

Sam slogan potječe iz pjesme “Đenerale”, koju izvode Kosovski Božuri, a koja se često čuje na tribinama Crvene zvezde. Inače, Grobari često veličaju ratnog zločinca i krvnika iz Srebrenice, Ratka Mladića, samo što su ranije bili znatno manje taktični pa su viješali njegovu sliku i poruke podrške. Zbog toga su i dobivali kazne UEFA-e, ali ovaj put će je vjerojatno izbjeći.

Delije napravile isto



No, Grobari nisu bili jedini koju su u četvrtak podržali Mladića. Učinile su to i Delije, navijači Crvene zvezde. “Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi”, stajalo je na transparentu navijača Crvene zvezda na utakmici Europske lige protiv BATE-a. Navijači Crvene zvezde poslali su na utakmici protiv BATE-a u Borisovu poruku osuđenom ratnom zločincuRatku Mladiću, ali baš kao i Grobari, nisu upotrijebili ime i vjerojatno će i oni izbjeći kaznu.

Zanimljivo, srpski navijači nisu bili jedini koji su pružili podršku srpskom koljaču. Učinili su to i ruski navijači, odnosno, navijači Zenita iz Sankt Peterburga. Rusi se nisu suzdržali od imenovanja onog kojem daju podršku pa su tako razvili na svojoj tribini transparent na kojem je jasno pisalo: “Ratko Mladić, srpski heroj”.

Zbog svoje podrške pravoslavnoj braći Zenit će vjerojatno igrati pred praznim stadionom. Inače, Zenit je prošao skupinu i igrat će u nokaut fazi EL.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI