Srbi podivljali zbog zastave koju Vatreni nose u Rusiju

Wikimedia Commons

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, u Vukovaru je na Svečanoj večeri hrvatskog nogometa održanoj u četvrtak, 7. lipnja 2018., u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića, uručio izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću zastavu Republike Hrvatske.

Radi se o replici hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, kao i povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

“Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija Oluja kruna je svih naših pobjeda, a dolazak pobjedničke Hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobjede u Domovinskom ratu.

Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude poticaj za srčanu borbu na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini vjerni!”, zapisano je u poruci koju potpisuje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

Možete misliti kakvu je to oluju izazvao u Srbiji, čiji mediji su pretrpani naslovima o provokacijama Hrvata “koji slave progon Srba u Vukovaru”.



Alo.rs tako je u naslov stavio: “BRUKA U VUKOVARU Hrvati ispraćeni na Mondijal sa ZASTAVOM iz KNINA i sećanjem na ‘Oluju’!”

FOTO: Screenshot

Njihov primjer slijedili su i novinari portala Blic.rs, koji su tekst naslovili: “SRAMNA PROVOKACIJA Hrvati pred Svetsko prvenstvo dobili zastavu korišćenu u ‘Oluji’”.

FOTO: Screenshot

Ipak, najekstremiji naslov imaju novosti.rs: “HRVATI NA KRILIMA”OLUJE” PUTUJU U RUSIJU: “Kockasti” u Vukovaru slavili progon Srba i sa zastavom iz Knina kreću na Svetsko prvenstvo”

FOTO: Screenshot
Facebook Comments

Loading...
DIJELI