Srbi žestoko reaglirali na Torcidinu poruku za ‘Bljesak’

screenshot, Facebook

Bilo je nekako i za očekivati. Stigle su poprilično žestoke reakcije iz Srbije zbog Torcidine koreografije s posljednje utakmice Prve HNL u kojoj su Splićani slavili protiv Intera s 3:2. Torcida je na toj utakmici slavila obljetnicu vojno-redarstvene akcije ‘Bljesak’.

Izvijesili su poruku: “Rano jutro, svibanj prvi, za domovinu do zadnje kapi krvi”.

Nakon toga tribinom se orila “Moja domovina”, a mogle su se vidjeti i zastave HOS-a s porukom “Za dom spremni”. Na društvenim mrežama pojavio se i video.

Dakako, Srbi su to protumačili kao provokaciju i reagirali oštro. Kurir donosi vijest s naslovom: “SKANDAL U HRVATSKOJ! Sraman transparent na Poljudu! Navijači Hajduka opet veličali zločin nad Srbima”.



Alo izlazi sa sličnim naslovom… “NOVI SKANDAL U SPLITU! Torcida opet slavi ubijanje Srba! Ustaše veličaju “Bljesak” i “Oluju”.

Oni još u članku naglašavaju kako “Torcida opet slavi ubijanje Srba” te kako je u ‘Bljesku’ 15 tisuća Srba ostalo bez domova te da ih je oko 300 ubijeno.

“Rano jutro, maj prvi, za domovinu do zadnje kapi krvi: Torcida slavi “Bljesak”, ubistvo stotina i egzodus 15.000 Srba”, naslov je to Telegrafa.

Najekstremniji s naslovom bio je Informer koji je Hrvate nazvao ustašama. “USTAŠE OPET SLAVE UBIJANJE SRBA! Skandal na “Poljudu”, Torcida veliča “Bljesak” i “Oluju”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI